avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1197 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... va rog sa ma ajutati
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

va rog sa ma ajutati

am facut un credit in 2008,nevoi personale,fara garantii.banii toti i-am dat fratelui meu.din 2009 sunt somer.fratele nu a mai platit ratele,a fugit din tara,nu are nimic pe numele lui.sunt disperat.am imprumutat din alte parti bani si am achitat pana acum rata.sunt in intarziere cu 50 zile.sunt supraindatorat.am o locuinta pe numele meu.ma pot executa silit?pot cere o amanare?pot discuta cu banca ?pot obtine un ragaz?sau daca vor afla ca
sunt fara loc de munca de 1 an vor trece la executare silita?nu am bani de avocat,imi vine sa-mi pun capat zilelor.dati-mi un sfat,va rog!
Cel mai recent răspuns: ContSters139791 , utilizator 10:13, 15 Octombrie 2010
Aveti vreun act din care sa reiasa faptul ca ati donat suma respectiva fratelui?
Din pdv al bancii nu conteaza cum ati folosit suma respectiva, din pacate ii intereseaza achitarea ratelor pana la concursul sumei.
Chiar daca au fost banii pentru fratele dvs tot dvs veti fi executat silit intr-un final.
Incercati sa discutati la banca astfel incat sa va fie propus un nou plan mai permisiv de achitare a creditului, mai ales in cadrul actualului context economic/social.

Nu va avea relevanta ca fratele nu a mai platit deoarece nu el s a obligat fata de banca ci dvs.

In final riscati sa fiti executat silit, imobil scos la licitatie pentru acoperirea debitului.

multumesc pentru raspuns.astept si alte sfaturi.au fost altii la aceeasi banca,tot someri si le-au oferit doar 6 luni plata doar a principalului urmand ca in urmatoarele 6 luni sa plateasca rate mai mari si cu penalizari.iar cererile se aproba f.greu timp in care tb sa platesti rata intreaga.astept alte sugestii ,va rog.am un contract prin care fratele recunoaste suma imprumutata si ca a introdus-o in firma lui.firma a dat faliment,el a fugit,bunuri nu are pe numele lui.cum se pune in aplicare executarea?dupa cate zile de intarziere?
din pacate, in situatia dvs, nu sunt multe solutii.. cea mai buna ar fi sa platiti, poate il convingeti si pe frate sa participe la plata
refinantare n-o sa obtineti, reesalonarea nu va avantajeaza deloc daca nu veti avea venituri mai mari prea curand..
decat sa ajungeti la o executare silita, poate vindeti locuinta de buna voie, achitati din credit si va cumparati ceva mai mic
valoarea locuintei azi,e mai mica decat valoarea creditului.mai astept sugestii.multumesc
chivuc a scris:

am facut un credit in 2008,nevoi personale,fara garantii.banii toti i-am dat fratelui meu.din 2009 sunt somer.fratele nu a mai platit ratele,a fugit din tara,nu are nimic pe numele lui.sunt disperat.am imprumutat din alte parti bani si am achitat pana acum rata.sunt in intarziere cu 50 zile.sunt supraindatorat.am o locuinta pe numele meu.ma pot executa silit?pot cere o amanare?pot discuta cu banca ?pot obtine un ragaz?sau daca vor afla ca
sunt fara loc de munca de 1 an vor trece la executare silita?nu am bani de avocat,imi vine sa-mi pun capat zilelor.dati-mi un sfat,va rog!

sa le luam pe rand, daca nu ati facut un ac t cu fratele dvs cf caruia i-ati donat banutii nu prea aveti cum sa ii mai recuperati; apoi in ceea ce privese banca in functie de procedura interna a bancii executarea silita incepe dupa 90 sau dupa 120 de zile de intarziere, si aveti urmatoarea alternativa-mergeti urgent la banca unde faceti o solicitare de reesalonare la care sa anexati decizia privind concedierea si acordarea ajutorului de somaj, prin solicitarea de reesalonare cererti o perioad de gratie la plata ratelor de 6 luni (poate in 6 luni o sa va angajati), atentie insa dupa aceasta perioada de 6 luni rata va creste simtitor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare legata de un imprumut luat de la banca user9010 user9010 tatal meu a facut un credit de consum pe numele lui pt fratele meu. nu a girat cu nimic. imprumutul a fost facut in baza salariului si a unui contract de ... (vezi toată discuția)
Executare silita mariusbv29 mariusbv29 vreau sa stiu ,daca pot fii executat silit de banca desi am facut o antelegere cu banca si un grafic de plata pe 6 luni,acum trebuie sa mi se faca reesalonarea ... (vezi toată discuția)
Recupereare rate , plecat in strainatate claudiu20092 claudiu20092 Buna ziua Fratele meu a luat un credit de 12000 euro de la BCR , si a ramas fara servici si nu a mai putut plati ratele Acum are 5 rate in urma si a ... (vezi toată discuția)