avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intrebare legata de un imprumut luat de la banca
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intrebare legata de un imprumut luat de la banca

tatal meu a facut un credit de consum pe numele lui pt fratele meu.
nu a girat cu nimic. imprumutul a fost facut in baza salariului si a unui contract de inchiriere, urmand ca fratele meu sa plateasca ratele.
imprumutul e facut in decembrie 2006, iar in decembrie 2010 a venit pe numele tatalui meu o scrisoare de la o firma de recuperare pt o suma mai mare decat cea imprumutata, facand o reducere daca se plateste integral o suma aproape egala cu cea imprumutata.

ulterior am aflat de la fratele meu ca ratele nu au mai fost platite de vreo 6 luni.
tatal meu a fost la banca de unde luasera banii si nu i-au raspuns la intrebari spunand sa discute cu firma de recuperare deoarece creditul este vandut.

nu era normal sa fie instiintat inainte sa vanda creditul? cum va proceda firma de recuperare? ce se va intampla din moment ce nu a girat cu nimic?
ce putem face, banii nu-i avem, tatal meu este somer, contractul de inchiriere s-a incheiat demult.

se poate sa se intoarca dosarul la banca creditoare si sa obtinem o amanare si revenirea la termenele initiale ale contractului?
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 13:53, 2 Februarie 2011
Dosarul nu se mai intoarce la banca in nici un caz.
Creditorul este acum firma de recuperari creante.

Nu trebuia sa fiti instiintati de vinderea creantei, doar de intarzierile de plata, dar daca de ex. au fost pe tel. mobil al fratelui, el a ascuns si acest lucru.
Singura varianta este sa platiti, altfel tatal dvs. va fi executat silit. Va recomand o refinantare - adica sa luati alt credit cu care sa platiti sumele la recuperator.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare loremona loremona Buna ziua, Am urmatoarea situatie: fratele meu a luat un credit in urma cu 3 ani pe o perioada de 5 ani si nu a platit nicio rata. In prezent este plecat din ... (vezi toată discuția)
Prescriere datorie banca albinet albinet Daca nu am platit rata la o banca de mult timp si abia in data de 27.03.2009 a ajuns la firma de recuperare , trebuie sa o platesc sau s-a prescris? (vezi toată discuția)
Recuperare creanta yoona yoona sotul meu a facut in 2006 un credit la o banca, apoi l-am refinantat .Datorita faptului ca ni s-a luat mai bine de jumatate din salariu am ajuns in ... (vezi toată discuția)