avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1193 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Donatie apartament catre o persoana fara grad de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donatie apartament catre o persoana fara grad de rudenie

Buna ziua tuturor,
as vrea sa stiu daca pot dona apartamentul proprietate (dobandit dupa divort, adica e numai pe numele meu!) unei persoane care nu are nici un grad de rudenie cu mine.
Si cum ar trebui sa procedez? E nevoie sa fiu cu datoriile la zi, in caz ca e posibila donatia?, ma refer la impozite, intretinere? Cat ar trebui sa platesc pentru donatie, adica ce costuri implica?
Si inca o intrebare : eu am un baietel care mai tarziu va putea contesta donatia?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: monita , utilizator 14:18, 3 Martie 2010
romascanu a scris:

O fi bine, n-o fi bine...eu tot o zic:

Vad ca dvs. erati gata sa faceti cadou o casa... (riscand atat pentru dvs. cat si pentru copilul dvs.)
Dar invers? S-a gandit vreo clipa sa va imprumute niste bani? (riscand chiar sa nu-i mai vada?) :rolleyes:

:whistle: unele raspunsuri ar da de gandit.

mi-a placut remarca dumneavoastra!
insa lucrurile nu sunt chiar atat de negre iar faptul ca as fi riscat sa raman pe drumuri era pur ipotetic!
locuiesc impreuna cu viitorul sot de 9 ani, imi creste copilul de cand avea 1 an, alti copii nu mai avem, si nu ne-am casatorit pana acum pentru ca nu am gasit suficiente rezerve financiare ca sa facem o nunta (nu avem alt ajutor!).
in consecinta, daca ar fi avut alti bani in afara de salariul pe care il aduce acasa (si pe care-l administrez eu....!) mi i-ar fi dat cu siguranta!
Multumesc pentru suportul legislativ!:D

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenintare executare silita MihaelaPandia MihaelaPandia Buna ziua, Tatal meu are un credit la Piraeus Bank si are o rata lunara de 330 CHF(aproximativ 1200 lei),insa el are o pensie de 1180 lei,de altfel si ... (vezi toată discuția)
Va rog sa ma ajutati chivuc chivuc am facut un credit in 2008,nevoi personale,fara garantii.banii toti i-am dat fratelui meu.din 2009 sunt somer.fratele nu a mai platit ratele,a fugit din ... (vezi toată discuția)
Credit ipotecar - ce se intampla daca platesc numai 50 - 60 % din rata? cj76luc cj76luc sper sa nu plictisesc comunitatea cu problema mea........este vorba de credit in chf contractat in 2007..........an nefast se pare pentru ... (vezi toată discuția)