Buna ziua tuturor,
as vrea sa stiu daca pot dona apartamentul proprietate (dobandit dupa divort, adica e numai pe numele meu!) unei persoane care nu are nici un grad de rudenie cu mine.
Si cum ar trebui sa procedez? E nevoie sa fiu cu datoriile la zi, in caz ca e posibila donatia?, ma refer la impozite, intretinere? Cat ar trebui sa platesc pentru donatie, adica ce costuri implica?
Si inca o intrebare : eu am un baietel care mai tarziu va putea contesta donatia?
Multumesc anticipat!
nu maresc starea de insolvabilitate, ca-mi poate pune poprire pe salariu, si suma restanta nu e chiar mare, mai ales ca in ultimele luni am mai platit cate ceva- mai mult decat ar fi fost rata stabilita la inceput.
insa din cauza intarzierii de peste 90 zile nu mai pot continua sa platesc ca inainte de intarzierea asta, adica rate lunare.
azi ma duc la banca sa incerc un angajament de plata sau ceva de genul asta, ca despre o reesalonare nu mai poate fi vb data fiind intarzierea.
sper sa nu ajung pana acolo incat sa trebuiasca sa incerc masuri disperate, cum ar fi donatia sau chiar vanzarea.
nu va suparati , dar ideea de a-i dona iubitului actual ..
incercati mai degraba sa gasiti niste modalitati de a achita restantele la banca .
odata donat bunul imobil iubitului , acesta va deveni bun propriu al sau . :P
sa n-aveti vreo surpriza neplacuta . :(
so oricum orice act de instrainare privind imobilul, facut ulterior contractarii creditului bancar, va putea fi anulat de catre banca, invocandu-se actiunea oblica .
multumesc pentru raspunsuri, am rezolvat-o cu banca, super oameni! (nu ma asteptam).
am obtinut o reesalonare pe 36 luni si practic platesc lunar cu doar 100 ron mai mult decat aveam rata.
intarzierile s-au produs din delasare nu neaparat ca n-am avut bani de dat.
in ce priveste donatia pe care as fi facut-o.....asta e....imi asumam riscul de a ramane pe drumuri....vorba ceea :love hurts!
bine ca s-a terminat(oarecum ) cu bine!=D>
buna ziua!
puteti dona, dar in aceasta situatie banca poate intenta actiunea oblica revocatorie, dac prin acest act v-ati marit o stare de insolvabilitate.
Dand pagina acestui topic si vazand ca totul s-a terminat cu bine am avut ...initial intentia sa ma abtin de la vreun comentariu.
Dar apoi m-au ...izbit cele 36 de luni (ceea ce insemna ca datoria nu e chiar atata de mare) si iar m-a apucat o mancarime la degetele sprijinite de tastatura...
O fi bine, n-o fi bine...eu tot o zic:
Vad ca dvs. erati gata sa faceti cadou o casa... (riscand atat pentru dvs. cat si pentru copilul dvs.)
Dar invers? S-a gandit vreo clipa sa va imprumute niste bani? (riscand chiar sa nu-i mai vada?) :rolleyes:
Va rog sa ma ajutati
chivuc
am facut un credit in 2008,nevoi personale,fara garantii.banii toti i-am dat fratelui meu.din 2009 sunt somer.fratele nu a mai platit ratele,a fugit din ... (vezi toată discuția)