avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Activitate luc7v

Activitate luc7v

Răspuns la discuția Asociati ONG din orase diferite
Este posibil, discutaţi cu un notar. E mai dificil ulterior dacă va face parte din conducere.
Răspuns la discuția Aceeasi conducere pentru ONG
Sigur că trebuie urmată procedura din statut, dar am discutat cu un notar şi mi-a spus că dacă prin realegere nu rezultă nicio diferenţă faţă de actul constitutiv iniţial, nu trebuie mers la notar şi nici la judecătorie.

În aceste condiţii, în care nu se modifică actul constitutiv şi statutul, nu am găsit vreo precizare legală că ar fi necesară prezenţa unui avocat la Adunarea Generală.
Răspuns la discuția Aceeasi conducere pentru ONG
Inteleg ca in acest caz Procesul Verbal de la Adunarea Generala trebuie atestat notarial. Notarul trebuie sa fie prezent la Adunarea Generala sau e suficient ca membrul desemnat sa se duca la notar cu Procesul Verbal semnat de membrii prezenti Adunarea Generala?
Un ONG a fost infiintat acum 2 ani si s-a specificat in statut ca se alege conducerea cu un mandat de 2 ani. Daca acum se alege aceeasi conducere, mai este nevoie de alte formalitati in afara de Procesul Verbal de la Adunarea Generala?
Răspuns la discuția Donatii anonime sau cvasi-anonime
Am inteles. Inseamna ca nu am pus eu problema corect. Eu ma refer la situatiile cand cineva doreste sa faca o donatie, dar simplu, fara contract si batai de cap.
Răspuns la discuția Donatii anonime sau cvasi-anonime
Am spus "anonime sau cvasi-anonime" in sensul ca nu de la cineva caruia sa-i pese sa se stie ca e de la el.

Ar mai fi si alte situatii, de exemplu donatiile prin telefonie. Am discutat cu cativa operatori de microplati (plati prin SMS, telefon) si se pare ca ei nu accepta donatii, deoarece pentru acestea ar trebui altfel de numere etc. Nu sunt inca lamurit, dar ma gandesc ca or fi anumite cerinte legale.
Răspuns la discuția Noi membri intr-o asociatie
OK, multumesc.

Dar tot nu stiu daca e suficienta decizia interna cand se primesc noi membri.
O asociatie culturala a fost infiintata de 5 membri fondatori. La scurt timp de la infiintare, cateva persoane isi manifesta dorinta de a deveni membri simpli. In statut este prevazut ca se poate, daca aproba Adunarea Generala. In afara de aceasta decizie interna, exista obligatii legale?

De exemplu, e obligatoriu un act aditional la statut sau asa ceva?
Am infiintat o asociatie culturala si incercam sa ne documentam despre primirea de donatii.

Clar este ca exista donatii cu contract, dar probabil acesta este cazul cand donatorul are un interes (anumite conditii etc).

Dar daca cineva depune pur si simplu niste bani in contul asociatiei, este in regula? Exista specificatii legale in acest sens?

Multumesc.