avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1048 soluții astăzi
Forum Activitate Cristina Filimon

Activitate Cristina Filimon

Consider că un contract de imprumut ar fi de folos.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Verificați și T&C din spatele AI, că este posibil să existe un disclaimer de genul că operele muzicale (sau alte opere) create cu ajutorul lor să fie și proprietatea lor, nu doar a dumneavoastră.

Altminteri, regula este că cine face public primul deține dreptul morale și materiale de autor.

Toate cele bune,
Av. Filimon Cristina
Răspuns la discuția Contracte comerciale
Cu disclaimerul de rigoare că nu sunt contabil și nu știu amănunte, bănuiesc că depinde de forma de organizare pentru care veți opta - SRL sau PFA.

Av. Filimon Cristina
Din punctul meu de vedere - o idee, muncă efectivă pentru crearea aplicației, apoi campanii de marketing etc. - constituie aporturi în natură și se pliază pe tipul de contract propus. Toate acestea ar putea fi clarificate în cadrul acordului - aportul fiecăruia și distribuirea profitului adică. Atenție că aici veți împărți și pierderile, ca să zic așa.

Dacă nu vă ajută asocierea în participație, ar mai fi opțiunea de a crea o altă entitate juridică (adică un alt SRL) și să desfășurați activitatea în această formulă.

Acestea sunt cele două opțiuni pe care le văd în momentul de față.

Av. Filimon Cristina
Bună ziua,

La ce taxe vă referiți mai exact? Nu înțeleg întrebarea.
Dacă vă referiți la ofertă pentru întocmirea lor, ne putem auzi în privat. E nevoie de mai multe informații ca să vă pot ajuta.

Av. Filimon Cristina
Bună seara,

În opinia mea, un contract de asociere în participație ar merge pe scenariul vostru.

Potrivit Codului civil:
Contractul de asociere în participaţie este contractul prin care o persoană acordă uneia sau mai multor persoane o participaţie la beneficiile şi pierderile uneia sau mai multor operaţiuni pe care le întreprinde.

Av. Filimon Cristina
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua,

fiecare dintre contractele menționate de către dumneavoastră își are propriul obiect / scop.

- contractul de colaborare este "nenumit" - adică nu este un contract reglementat de lege și rămâne la libera apreciere a părților;
- contractul de comision este reglementat de Codul civil și constituie un mandat care are ca obiect cumpărarea sau vânzarea de bunuri sau prestarea de servicii pe seama comitentului (i.e. clientul dvs.);
- contractul de agent este reglementat de Codul civil și presupune că agentul este împuternicit să negociere și/sau să încheie contracte în numele comitentului contra unei remunerații (fixe sau tip comision), în anumite zone sau regiuni determinate;
- contractul de intermediere este contractul prin care intermediarul se obliga față de client să îl pună în legătură cu un terț, în scopul încheierii unui contract; plata intermediarului se face numai dacă terțul încheie contractul cu clientul său.

Eu ce am oferit mai sus pentru contractul de comision, de agent și de intermediere sunt definițiile lor, însă luați în calcul că acestea sunt reglementate de Codul civil, iar prevederile legale din cuprinsul acestuia trebuie considerate.

Av. Filimon Cristina
Bună ziua,

aveți posibilitatea sesizării ITM-ului și Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal.

Dacă nu doriți să faceți direct sesizare, discutați cu reprezentantul salariaților/liderul de sindicat ca să vă ajute cu eventual cu o discuție/negociere cu angajatorul ca să dea jos acele camere sau să le păstreze dar să nu mai fie îndreptate către voi, către salariați.

Toate cele bune,
Av. Filimon Cristina
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Am înțeles acum. Nu, soții vor fi codebitori dar nu și coproprietari, ca să zic așa. Sunt două contracte diferite - cel de ipotecă și cel de proprietate - iar modificarea unuia nu atrage automat modificarea altuia, ca să zic așa.

Pentru a fi amândoi coproprietari vă puteți gândit fie la un contract de vânzare între soți (ceea ce presupune plata unui preț, pe lângă taxele notariale și taxele de publicitate) sau un contract de donație (ceea ce presupune doar costuri cu notarul și costurile de publicitate - adică la Cartea funciară). Atenție însă că, de regulă, este necesară o informare a băncii cu privire la aceste aspecte (nu știu la momentul de față dacă nu cumva este abuziv acest lucru, însă în practică așa se cere, de regulă).

Toate cele bune,
Av. Filimon Cristina
Îmi cer scuze, termenele de preaviz în cazul demisiei sunt maximale și nu se poate deroga prin CIM sau CCM.