Mulțumesc. Din păcate,doar tatăl ei se interesează ,dar nici acesta nu este destul de responsabil pentru a o crește( nu are un loc de muncă stabil,nicio locuință , sta cu fel și fel de concubine, adică chiar nu ar fi un mediu propice pentru dezvoltarea corecta a unei fete).Am reușit să discut cu mama ei biologică și se pare că nu o interesează absolut deloc acest copil,dar în același timp nici nu dorește să îmi trimită procuri/ împuterniciri pentru a mi fi folositoare la fel și fel de solicitări in privința intereselor acestui copil. Ideea de bază o am : vreau sa ajut dar sa fie intr un cadru legal și sunt dispusă să lupt pentru ea oricât va fi nevoie.
Bună ziua,
Care sunt pașii și demersurile legale pentru stabilirea autorității tutelare și a tot ce tine de interesele copilului in cazul de mai jos? Nepoata mea (12 ani in acest moment) a fost crescută de la 2 luni de socrii mei și de mine. Mama ei a decis să plece din viața lor și să își refacă viața alături de un alt bărbat. Tatăl, nu s a implicat prea mult în creșterea și formarea ei, fiind plecat mai tot timpul . Acum, sunt în ipostaza de a o lua să locuiască cu noi(eu, unchiul ei și cei doi copii ai noștri) deoarece socrii mei nu se mai pot ocupa de creșterea ei. Cum pot să îmi ușurez "sarcina" de a avea grija de acest copil ,de a l forma și pregăti pentru viața de adult și totodată de a i reprezenta interesele fara sa fiu nevoita sa las poștăriței 10 lei când îi aduce alocația, înscrierea la școală/liceu, asigurarea medicală , scoaterea minorei din țară pentru un concediu în familie...etc?
În mod normal, executorul trimite către angajator o informare privind punerea în practica a executării.. La locul de muncă nu v a anunțat nimeni dacă s a primit o astfel de scrisoare? Încercați sa stabiliți o întâlnire cu executorul pentru a va informa asupra situației.
Bună ziua,
Tatăl meu a ieșit la pensie la sfârșitul lui 2015. Este încadrat în grupa II de munca. Pentru recalcularea pensiei conform HG 291/2017, trebuie sa solicit către angajatori adeverință cu salariile brute lunare și sporurile aferente sau dacă îmi puteți spune care sunt pașii de urmat?Menționez ca angajatorii sunt în insolvență (TMUCB SA)
Va mulțumesc și aștept cu interes un răspuns.
Am si eu cateva intrebari in legatura cu infiintarea unui SRL-D. Nu vreau finantarea de 10 000 de euro :
1. Este posibil sa functionam ca firma formata din 3 asociati (fara angajati) si sa nu beneficiem de facilitatile prevazute la art. 5 lin a), b), c). In cazul cesta ce imi puteti spune despre art. 4 lit b)
2. Daca functionam ca la punctul 1, singura plata este de 3% pe venit/an? Pe langa captital (3 * 200RON) mai sunt si alte sume pe care trebuie sa le avem in vedere?
3. Daca nu avem profit, cat trebuie sa platim?
4. Cam cat ne costa un contabil pentru a tine evidenta unei firma ca a noastra?
5. Contabilil este angajat permanent? sau se face contract de colaborare?
6. Pentru sediu social trebuie achitate alte taxe?