avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1286 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Recalcularea drepturilor de pensie potrivit legii nr ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Recalcularea drepturilor de pensie potrivit legii nr 192/2015

Bună ziua,
Tatăl meu a ieșit la pensie la sfârșitul lui 2015. Este încadrat în grupa II de munca. Pentru recalcularea pensiei conform HG 291/2017, trebuie sa solicit către angajatori adeverință cu salariile brute lunare și sporurile aferente sau dacă îmi puteți spune care sunt pașii de urmat?Menționez ca angajatorii sunt în insolvență (TMUCB SA)
Va mulțumesc și aștept cu interes un răspuns.
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 10:13, 7 Martie 2018
Nu are nicio legatura cu legea 192/2015, respectiv H.G.291/2017.
A primit majorarea de 25% odata cu deschiderea drepturilor prin aplicarea prevederilor art.100 lit.a).
Este facuta aceasta mentiune in decizie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordarea pensiilor din grupa 1 si 2 recalculate ? Traiana Traiana Buna ziua , Am inteles ca de la 1 noiembrie incepe etapa a II-a a acordarii pensiilor de grupa 1 si 2 recalculate. Astazi am primit pensia. ... (vezi toată discuția)
Revizuire decizie pensie ghe_o ghe_o Buna ziua, am o intrebare la care v-as ruga sa primesc o lamurire, se poate face o cerere de revizuire pentru pensie eu fiind beneficiar al legii 192/2015 care ... (vezi toată discuția)
Se poate anula hotararea judecatoreasca unde mi se recunoaste un stagiu in grupa ii de 25 ani ? roliet roliet In decizia initiala s-a folosit un Stagiu complet de cotizare de ●30 de ani pana cand, ➡in urma unei Hotarari judecatoresti, mi s-a recalculat pensia ... (vezi toată discuția)