Buna ziua, am o intrebare la care v-as ruga sa primesc o lamurire, se poate face o cerere de revizuire pentru pensie eu fiind beneficiar al legii 192/2015 care se calculeaza diferit fata de legea 155/2015, desi nu am primit decizia cu pensia recalculata si in acest caz nu am ce contesta casei de pensii pentru a actiona in judecata pentru a se stabili eventual o discrepanta fata de aceste doua legi care se refera la acelasi subiect
Nu cred ca este vorba de revizuire.
Este vorba despre recalculare in baza art.169^1 din legea 263/2010 in forma prevazuta de legea 192/2015.
Desi se face din oficiu, raspunsul este:
Da.
Eu trebuia sa intru in aceasta recalculare in iulie 2017.
Nu am primit nicio decizie, desi am facut trei interventii pentru primirea ei.
S-au formulat cereri de revizuire nu contestatii nefiind vorba de decizii primite se cere revizuire la casa de pensii deoarece nu le mai primim deciziile noi si atunci conform art.107 al. 1 si 2 din legea 263 si complectari 192 si 155 solicitam revizuire, deja se pare ca sunt in lucru
Nu stiu daca am inteles bine ce doriti.
Incerc:
Intrati in recalcularea pe legea 192/2015 si nu ati primit decizia pentru a o putea contesta, pe motiv ca va veni pe minus.
Faceti cerere de revizuire in baza legii 263/2010 art.107(1) pentru aplicarea prevederilor art.169^1 in forma prevazuta de legea 192/2015.
Am iesit in 2006 la pensie grupa 1 de munca si nu au venit decizii nici la cei iesiti pana in 2001 la toti si da, cele iesite sunt pe minus iar asociatia asta din Valea Jiului a seniorilor am inteles ca s-a organizat in sprijinul celor afectati de aceasta nedreptate si s-a gasit solutia revizuirii dosarului pe art. 107 cu care sa mergi in instanta. Poate individual se va rezolva deja se pare ca s-au emis hotarari castigate
Urmaresc si eu aceste cauze in instante.
Am cateva dosare pe aceasta cauza pe care le urmaresc.
Si eu intru in aceasta recalculare.
Mi-am deschis drepturile pe legea 3/1977(1999) si am trecut prin hotararae judecatoareasca definita de la stagiul complet de 30, la cel de 20 de ani.
Am cerut de la casa locala prin trei interventii decizia de recalculare prin care mi se reduce pensia cu 421 de lei, la nivelul actual.
Pesonal nu-mi doresc sa ajung in instanta, eu afandu-ma in alta situatie fata de mineri.
Pensii
abraham vasile
daca pentru mineri pensionati pana in 2011 se vor recalcula pensiile comform gr. de munca gr 1 si gr 2 sau doar pentru cei de dupa 2011 - noi nu avem ... (vezi toată discuția)