avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Se poate anula Hotararea judecatoreasca unde mi se ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Se poate anula Hotararea judecatoreasca unde mi se recunoaste un Stagiu in grupa II de 25 ani ?

In decizia initiala s-a folosit un Stagiu complet de cotizare de ●30 de ani pana cand, ➡in urma unei Hotarari judecatoresti, mi s-a recalculat pensia folosind-se un Stagiu complet de ●25 de ani pentru Grupa II (recalcularea facandu-se fara majorarea punctajului pentru grupa de munca, potrivit celor doua etape: OUG 100/2008, OUG 209 /2008 aplicata in 2011.)

Pentru aplicarea Legii 192/2015 se foloseste un STAGIU COMPLET de ●30 de ani (➡deci mi se anuleaza Hotararea judecatoreasca!!??) ➡si apoi se majoreaza punctajul cu 25% pentru perioada lucrata in Grupa II (punctajul obtinut putandu-se astfel micsora).
Cred ca ne-am amagit degeaba crezand ca prin decizia nr.40/2008 a ICCJ ➡ se poate modifica STAGIUL COMPLET si in Legea pensiilor 263/2010).
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 19:40, 27 Iulie 2017
Daca se vor aplica prevederile H.G.291/2017 atunci veti trece la un stagiu mai mare de 30 de ani.
Eu ma aflu in aceiasi situtie.
Am hotarare judecatoteasca prin care am trecut de la stagiul complet de 30, la cel de 20 de ani.
Daca mi se face aceasta recalculare voi fi trecut la stagiul complet de 34 ani si 4 luni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Majorare punctaj grupe de munca - oug nr. 209/2008 sch sch Majorarile de punctaj conf.OUG 209 se vor aplica si pensionarilor carora li s-au facut recalcularea punctajului in 2005 si care,datorita anilor de grupa, au ... (vezi toată discuția)
Punctajul suplimentar pentru activitatea lucrata in grupa de munca dion dion In legea 263 este prevazuta acordarea unui spor de 50% pentru cei pensionati in grupa 1 inainte de sept 2008 Eu m-am pensionat in feb 2009 si nu am beneficiat ... (vezi toată discuția)
Punctajul suplimentar pentru activitatea lucrata in grupe de munca SOTULMEU A IESIT LA PENSIE IN OCTOMBRIE 2005, AVAND STAGIU COMPLET DE COTIZARE , 30 ANI SI 8 LUNI DIN CARE 21 ANI SI 4 LUNI GRUPA I; 5 ANI GRUPA II IAR ... (vezi toată discuția)