avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 860 soluții astăzi
Forum Activitate Budileanu Cristiana - Cabinet de avocat

Activitate Budileanu Cristiana - Cabinet de avocat

Buna seara,

1. Se vor redacta documentele de vanzare a partilor sociale de la dvs catre asociatul dvs, care se vor depune la Registrul Comertului.
In prealabil, insa, trebuie verificat ca asociatul dvs sa nu mai detina calitatea de asociat unic intr-o alta SRL, deoarece in acest caz nu va putea achizitiona integralitatea partilor sociale de la dvs.

2. Trebuie verificat actul constitutiv pentru a vedea care sunt prevederile referitoare la vanzarea partilor dvs. sociale catre terti. In general, atunci cand se doreste vanzarea partilor sociale, in prealabil trebuie transmis catre celalalt asociat o oferta pentru achizitionarea acestora cu acordarea unui termen de raspuns. In cazul in care raspunsul asociatului este negativ, veti putea vinde partile sociale catre alte persoane, insa la acelasi pret cu cel oferit asociatului dvs.

3. Puteti solicita retragerea din societate la tribunal, in cazul in care actul constitutiv nu prevede situatii de retragere a asociatilor.

4. Exista experti specializati in evaluarea valorii partilor sociale.

O seara frumoasa,
Cristiana
Autoritatea Nationala de Supraveghere a Protectiei Datelor cu Caracter Personal
Răspuns la discuția Infiintare firma sediu social
Buna seara,

Termenul de 10 ani care incepe sa curga la data de 19.03.2019 se implineste la data de 19.03.2029, conform Cod Civil. Prin urmare, pe cerere trebuie sa mentionati perioada 19.03.2019 - 19.03.2029.

Seara frumoasa,
Cristiana
Buna seara,

Legea nu impune conditii minime de studii pentru infiintarea unei SRL.
Buna seara,

Clauza nr. 1 (clauza de neconcurenta) - angajatorul o va putea activa numai in situatia in care in cele 6 luni de la incetarea CIM, va va achita o indemnizatie de neconcurenta de cel putin 50% din media veniturilor salariale brute din ultimele 6 luni anterioare datei incetarii CIM. In plus, pentru ca aceasta clauza sa fie valabila, in CIM ar fi trebuit sa se prevada (i) activitatile interzise a fi desfasurate, (ii) cuantumul indemnizatiei de neconcurenta, (iii) tertii in favoarea carora se interzice prestarea activitatii, (iv) aria geografica unde puteti fi in competitie cu angajatorul.

In lipsa celor de mai sus, consider ca angajatorul nu se va putea folosi de aceasta clauza cu succes.

Clauza nr. 2 (clauza de confidentialitate) - aceasta clauza este perfect valabila, angajatorul putand-o folosi impotriva dvs. in situatia in care folositi la noul loc de munca informatii si date detinute de fostul angajator. Nu are relevanta daca noua societate pentru care veti lucra va fi infiintata in viitorul apropiat, aceasta fiind considerata concurenta, iar divulgarea informatiilor si datelor confidentiale de la fostul angajator catre noua societate, poate dauna fostului angajator.

O seara frumoasa,
Cristiana
Intr-adevar, daca firma dvs. va subinchiria spatiul catre o terta persoana va trebui sa introduceti in obiectul de activitate al firmei activitatea CAEN 6820 - inchirierea si subinchirierea bunurilor imobiliare proprii sau inchiriate.

In ceea ce priveste "cadastrul actualizat si intabularea", cel mai probabil avocatul respectiv s-a referit la un extras de carte funciara care este solicitat de registrul comertului pentru inregistrarea sediului social/secundar al celeilalte firme.

Toate cele bune,

Cristiana
Răspuns la discuția Asociat la SRL
Da, o persoana juridica (in continuare "X") poate detine parti sociale intr-o alta societate (in continuare "Y").

Din moment ce s-a facut mentiunea de "parti sociate", prezum ca Y este o societate cu raspundere limitata (in continuare "SRL"). Astfel, in cazul in care si X este o SRL si este constituita dintr-un asociat unic, aceasta nu poate avea calitatea de asociat unic in Y. In rest, nu exista nicio limitare cu privire la detinerea de parti sociale in Y de catre X.

Toate cele bune,

Cristiana
[... Astfel, daca angajatorul este de acord ca ulterior comunicarii demisiei sa nu mai respectati termenul de preaviz, contractul de munca se va desface imediat. Care este baza legala a acestei afirmatii ? ] Art. 81 alin. (7) ultima teza din Codul Muncii.

Art. 81 alin. (8) este o exceptie de incetare a contractului de munca prin demisie fara preaviz. Regula este cea enuntata de mine mai sus.
Buna ziua,

Conform codului muncii, contractul de munca nu poate fi incetat prin demisie fara preaviz. Astfel ca, ulterior comunicarii demisiei catre angajator (este recomandat in acest sens o notificare care sa fie inregistrata la secretariatul angajatorului din care un exemplar sa va fie restituit cu numarul de inregistrare sau transmisa prin posta/curier cu confirmare de primire), salariatul trebuie sa respecte preavizul convenit prin contractul de munca.

Mentionez ca in cazul demisiei, numai angajatorul are posibilitatea de a renunta la termenul de preaviz, acesta fiind un termen in favoarea angajatorului. Astfel, daca angajatorul este de acord ca ulterior comunicarii demisiei sa nu mai respectati termenul de preaviz, contractul de munca se va desface imediat. In caz contrar, acest termen va trebui respectat.

Toate cele bune,
Cristiana
Varsta standard de pensionare pentru limita de varsta in cazul dvs este de 62 ani si 3 luni, respectiv in august 2024.

Avand in vedere faptul ca ati lucrat in grupa a II-a de munca aprox. 19 ani (in perioada 16.10.1981-01.04.2001) si aprox. 14 ani si 3 luni (in perioada 01.04.2001-02.06.2015), deci in total aprox. 33 ani si 3 luni, aveti dreptul la reducerea varstei standard de pensionare cu 7 ani si 6 luni.

In cazul in care perioada 1.04.2001-02.06.2015 nu a fost lucrata in conditii deosebite de munca, aveti dreptul la reducerea varstei standard de pensionare cu 4 ani, deci la varsta de 58 ani si 3 luni.