avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 771 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Contract inchiriere spatiu comercial
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Contract inchiriere spatiu comercial

Am un spatiu comercial care este in prop mea si a sotului.Am avut un magazin in acest spatiu noi luand spatiu in comodat pe firma.Am inchis magazinul si acum vrem sa subinchiriem catre alta firma.Avocatul celelalte firme spune ca:nu se poate face inchiriere intre firme pt ca nu am la ob de activitate acest domeniu(inchiriere),imi trebuie cadastru actualizat si intabulare(noi am facut toate acestea atunci cand am deschis firma pe acest spatiu).Din cate am mai citit si eu stiam ca se poate face subinchiriere cu acordul proprietarilor doar intre parti si fara notar.Astept parerile dvs.
Ultima modificare: Joi, 30 August 2018
george-neagu, moderator
Intr-adevar, daca firma dvs. va subinchiria spatiul catre o terta persoana va trebui sa introduceti in obiectul de activitate al firmei activitatea CAEN 6820 - inchirierea si subinchirierea bunurilor imobiliare proprii sau inchiriate.

In ceea ce priveste "cadastrul actualizat si intabularea", cel mai probabil avocatul respectiv s-a referit la un extras de carte funciara care este solicitat de registrul comertului pentru inregistrarea sediului social/secundar al celeilalte firme.

Toate cele bune,

Cristiana

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract chirie intre pfa si srl, proprietar persoana fizica norna norna Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu raspuns la urmatoarea intrebare: -Persoana fizica P este proprietarul unui apartament A. -aceeasi persoana fizica are ... (vezi toată discuția)
Pfa -cod caen 6820 crysenc21 crysenc21 Buna ziua, Daca o persoana fizica isi face PFA pentru a putea inchiria mai multe spatii de la un alt proprietar ...codul CAEN 6820 se aplica sau nu ? Daca ... (vezi toată discuția)
Subinchiriere liviu2379 liviu2379 Buna ziua, sunt o II cu cod caen 8219 - Activitati de fotocopiere, de pregatire a documentelor si alte activitati specializate de secretariat, pot sa ... (vezi toată discuția)