avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1221 soluții astăzi
Forum Activitate vasii

Activitate vasii

multumesc dl Adam pt raspuns

problema nu e esalonare sau re-esalonare(am o restanta mica fata de altii) ci de incasare acolo unde consider eu ca e normal si firesc sa se incaseze la restanta ca scada suma creatoare de majorare implicit majorarile

am de gand sa achit si majorarea dar va dati seama ca in conditiile mentionate nu scade niciuna si tot platesc mai mult fara sa vad "luminita de la capatul tunelului"

nu stiu daca e legal sa faca acest lucru intrucat nu am gasit n legea de functionare a asociatiilor de prop. referire la acest mod de incasare.

administratorului normal ca-i convine intrucat are mereu incasare si un generator de dobanda continuua
multumesc pt raspuns o idee f.buna cu mandatul

totusi este legal ce face? cred ca in situatia mea sunt multe persoane si banii le curg degeaba din buzunare;nu putem face nimic?
am urmatoarea problema la asociatia de care apartin:

din pacate de 1 an am acumulat o restanta de aprox 600 ron de care se pare ca o scap destul de greu dat fiind conditiile actuale.

administratorul asociatiei refuza sa incaseze bani din restanta;procedeaza astfel:

ex.am chelt.lunare de intretinere 300 ron si platesc 350;el imi pune 300 pe cheltuielile lunare scadente si diferenta pe majorare nu pe restanta cum ai cer.
astfel restanta imi ramane neschimbata si iar aplica dobanda care lunar iar e aprox.50 ron motivand ca altfel nu imi ia banii.

astfel daca plataesc lunar in plus putinul care-l ni-l permite ca sa scapam cumva de restanta dispare in neant in majorare

intrebarea mea cu un putin ajutor de aici ar fi:

este legal ce face ?ce pot sa fac sa scap din acest cerc vicios ca deja am platit din calculele mele restanta dar tot o am inclusiv cu majorarea datorita modului de ancasare a acestui individ care s-a imbogatit pe spinarea noastra....

va multumesc pentru intelegere si raspuns anticipat.

cu stima,

vasii

Discuție cota mostenire
Buma ziua,

In primul rand doresc sa va multumesc pentru ajutorul acordat !

Colega de servici a vazut ca am apelat aici la sfaturi si m-a rugat sa prezint situatia ei:

Prin mostenire au primit cota de 3/4 dintr-o casa( si terenul aferent) si restul de 1/4 a primit-o alta ruda.Casa se afla la tara si a fost locuita de mostenitorul cu cota 1/4.Ei nu au trecut pe acolo de o buna perioada si anul trecut cand au fost au constatat ca casa este modificata in sensul ca a aparut un etaj suplimentar .Ei ar fi dorit sa vanda partea lor de 3/4 dar acum nu mai stiu ce sa faca.

Va multumesc in numele colegei pentru raspuns
Buna ziua

Am fost dat in judecata de catre un vecin care revendica 14mp din suprafata actuala pe care locuim.

Acest teren a fost cumparat in 1989 fara modificari ale hotarelor(gard) Parintii nu au titlu de proprietate pe acest teren care se compune din 2 CF una de 468mp cu prorietar tabular statul roman si cealalta de 252mp pe numele fostilor proprietari decedati.In total conform CF apar 720 mp dar in realitate conform masuratorilor efectuate in 2006 la cererea noastra pentru a depune actele de dobindire a proprietatii suprafata reala este de 820 mp.

Vecinul reclama conform CF sau ca gardul nu ar trebui sa fie in linie dreapta cum apare in CF-ul nostru ci ondulata pentru a-si recupera cei 14 mp.

La primul termen de judecata reclamantul a cerut expertiza pentru masurarea tuturor terenurilor aferente proprietatii sale (4 vecini in total cu noi).

El a obtinut titlu de proprietate cu pile si vecinii nu au inca,fiind in situatia noastra din 2006.

Intrebarea mea ar fi pe ce ne putem baza daca exista acesata neconcordanta intre CF-uri pentru ca nu prea suntem de acord sa stricam forma terenului si nici gardul si cum sa procedam sa dobandim drept de proprietate si asupra diferentei de 100 mp in plus pt. care in 2006 expertul de la primarie a propus rectificarea in favoarea noastra neafectind suprafetele aferente.

Va multumesc anticipat
Răspuns la discuția demisie administrator
decizia aga se pare ca nu a fost inregistrata la orc;

la politie am fost chemat deoarece firma lichidatoare a depus plangere penala pentru ca nu am depus actele solicitate de ei ! eu nu am actele firmei;am dat declaratie si am anexat actele pe care le am ( demisie;hotarare aga...) din spusele politistului pentru acesta plangere nu trebuie sa-mi fac probleme;mi-a spus ca va da la procuror declaratia mea si actele depuse si voi avea un NUP.

nu stiu insa ce sa fac cu procesul de faliment !

finantele vor sa recupereze 1,1 mld lei TVA
martori am nu este o problema;actele firmei nu stiu unde sunt..;merci pt. raspunsuri revin maine dupa audierea de la politie ;

noapte buna
nu am avut contact cu firma si nu am semnat nimic;daca altcineva a abuzat de numele meu este posibil dar eu nu am semnat!

decizia AGA trebuia depusa de actionari sau noul administrator dar cred ca intentionat nu au facut acest pas.

eu din precautie la plecarea mea am facut o fotocopie .:D
Am fost angajat cu carte de munca;dupa plecarea mea firma se pare ca nu a achitat TVA si finatele au dat in judecata firma.

La politie merg chiar maine;am primit o citatie azi de la serviciul de investigare al fraudelor in care sunt denumit "faptuitor"

Eu am depus la tribunal in Ianuarie cu adresa copii dupa actele care le am respectiv demisia inregistrata la firma si decizia aga tradusa si legalizata;nu am mentionat dar cei 2 actionari la firma sunt cetateni straini.
Buna ziua !

Ma aflu intr-o situatie neplacuta si as dori sfaturi daca este posibil.

Am fost administrator la un SRL pana in Iulie 2003 cand am demisionat;AGA a acceptat demisia mea si a numit concomitent un nou administrator.Am fost angajat cu carte de munca in acesta functie.
Nu am avut contacte cu firma respectiva dupa plecarea mea si am aflat anul trecut in Decembrie ca mai figurez la registrul comertului eu ca administrator.
Firma a intrat in lichidare-faliment si acum sunt chemat in instanta si la politie .

Eu am in posesie o copie a hotaririi AGA sus mentionata; ce pot sa fac sa scap de aceste neplaceri ?

Sunt eu responsabil de problemele firmei dupa plecarea mea?

Va multumesc anticipat pentru raspuns.