avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1097 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cota mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cota mostenire

Buma ziua,

In primul rand doresc sa va multumesc pentru ajutorul acordat !

Colega de servici a vazut ca am apelat aici la sfaturi si m-a rugat sa prezint situatia ei:

Prin mostenire au primit cota de 3/4 dintr-o casa( si terenul aferent) si restul de 1/4 a primit-o alta ruda.Casa se afla la tara si a fost locuita de mostenitorul cu cota 1/4.Ei nu au trecut pe acolo de o buna perioada si anul trecut cand au fost au constatat ca casa este modificata in sensul ca a aparut un etaj suplimentar .Ei ar fi dorit sa vanda partea lor de 3/4 dar acum nu mai stiu ce sa faca.

Va multumesc in numele colegei pentru raspuns
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 12:08, 22 Octombrie 2008
Părerea mea este că etajul construit naşte în favoarea coproprietarului care a ridicat etajul doar un drept de creanţă, de care se va ţine seama la partaj.

Propuneţi ieşirea din starea de coproprietate prin plata cotei părţi pe care o deţineţi. Dacă coproprietarul refuză, adresaţi-vă instanţei.

Liviu S.Bordaş

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare soorin63 soorin63 Sunt coproprietar al unui imobil impreuna cu mama si fratele,ei locuiesc acolo eu nu.Intre timp s a demarat procesul pt iesirea din indiviziune si in acelasi ... (vezi toată discuția)
Partaj casa SICLING SICLING Va rog, dati-mi niste sfaturi, cu privire la urmatoarea situatie: detin in coproprietate (mai sunt inca 3 proprietari) o casa in Bucuresti (eu detin 50%). ... (vezi toată discuția)
Investitii masa succesorala lolo0112 lolo0112 in cazul in care unul dintre mostenitori a facut investitii in masa succesorala, inainte de deschiderea succesiunii, se poate cere in instanta [b]recuperarea ... (vezi toată discuția)