avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1917 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... revendicare teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

revendicare teren

Buna ziua

Am fost dat in judecata de catre un vecin care revendica 14mp din suprafata actuala pe care locuim.

Acest teren a fost cumparat in 1989 fara modificari ale hotarelor(gard) Parintii nu au titlu de proprietate pe acest teren care se compune din 2 CF una de 468mp cu prorietar tabular statul roman si cealalta de 252mp pe numele fostilor proprietari decedati.In total conform CF apar 720 mp dar in realitate conform masuratorilor efectuate in 2006 la cererea noastra pentru a depune actele de dobindire a proprietatii suprafata reala este de 820 mp.

Vecinul reclama conform CF sau ca gardul nu ar trebui sa fie in linie dreapta cum apare in CF-ul nostru ci ondulata pentru a-si recupera cei 14 mp.

La primul termen de judecata reclamantul a cerut expertiza pentru masurarea tuturor terenurilor aferente proprietatii sale (4 vecini in total cu noi).

El a obtinut titlu de proprietate cu pile si vecinii nu au inca,fiind in situatia noastra din 2006.

Intrebarea mea ar fi pe ce ne putem baza daca exista acesata neconcordanta intre CF-uri pentru ca nu prea suntem de acord sa stricam forma terenului si nici gardul si cum sa procedam sa dobandim drept de proprietate si asupra diferentei de 100 mp in plus pt. care in 2006 expertul de la primarie a propus rectificarea in favoarea noastra neafectind suprafetele aferente.

Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Dan Top , Avocat 15:41, 16 Septembrie 2008
Pentru a fi recunoscuti ca proprietari a suprafetei de 100 m.p. constatata in plus de expert trebuie sa formulati o actiune in constatare importiva mostenitorilor fostilor proprietari, daca exista, in caz contrar impotriva Primariei. Pentru ca linia de hotar sa ramina in configuratia actuala, dv. trebuie sa dovediti ca nu -s-au modificat liniile de hotar de la data preluarii terenului de catre dv, iar reclamantul sa dovedeasca ca ii lipsesc din proprietate cei 14 m.p. pretinsi a fi acaparati de dv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Corectare titlu de proprietate radu_emilia1986 radu_emilia1986 Buna ziua, Mama mea a obtinut in 1988 un teren in intravilan prin vanzare-cumparare, dar fara documente. In 1993, in urma unui proces ,s-au facut masuratori ... (vezi toată discuția)
Expertiza - granituire tytys tytys Am cumparat in anul 2005 o casa cu un teren aferent de 1500 mp conform titlului de proprietate al fostilor proprietari,iar expertul dupa efectuarea ... (vezi toată discuția)
Planuri eronate folosite pentru atacarea in instanta a unui titlu de proprietate Elflorin Elflorin Situatia se prezinta in felul urmator: posed un teren din 1971 pe care am solicitat eliberarea unui titlu de proprietate in 2006. Acest titlu a fost eliberat. ... (vezi toată discuția)