kapena
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Aveti dreptate,dar pana nu ai parte de anumite situatii,nu te gandesti la consecinte.O sa iau legatura cu un notar.
Va multumesc mult pentru amabilitatea si timpul acordat!
O zi frumoasa.
kapena
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Nu a fost facut nimic.Am lasat apartamentul pe numele parintilor ca sa nu am probleme in caz de divort.Nu m-am gandit nici o clipa ca as putea avea probleme cu sora mea.In ultimul timp,au fost cateva incidente,mai neplacute intre mine si sora mea.Ea este foarte influentata si de sotul ei.Toate acestea ne-au facut sa ne gandim ca ar exista posibilitatea,. Tatal meu doreste sa rezolve problema tocmai din aceasta cauza,pana e in viata.
Si dupa succesiune,solutia cea mai buna ca sa-l trec pe numele meu, este donatia?
Teoretic,nu ar trebui sa am nici o problema cu sora.La vremea aceea a primit si ea aceeasi suma.Singura diferenta e ca eu am un bun imobiliar in care stau,iar ea a vrut cash.Problema e ca nu m-am gandit niciodata ca pe langa casa parintilor,ar putea pretinde ceva si din apartament.
Dar lumea se mai schimba in ziua de azi...
Fiind pe numele meu,dupa moartea tatalui,mai pot sa fiu atacat ?
Buna ziua.
In tinerete,parintii mei mi-au cumparat un apartament iar surorii mele i-au dat aceasi suma,dar in cash.Apartamentul a fost cumparat pe numele parintilor mei,iar dupa ce m-am casatorit,am preferat sa ramana tot asa.De curand,a decedat mama mea si tata insista sa rezolvam problema apartamentului ca sa nu fie probleme dupa decesul lui.
Cum am putea rezolva problema ca sa nu fiu atacat de sora mea sau de sotie in caz de divort?Ma gandeam la un contract de donatie,dar am inteles ca poate sa fie atacat.Ma puteti sfatui care ar fi solutia cea mai buna?
Va multumesc
Buna ziua.
Mama mea are 69 de ani si pana in momentul de fata nu a putut beneficia de nici o pensie.Are aproape 8 ani in carte de munca.A lucrat multi ani la CAP,dar acei ani au disparut miraculos cu scuza ca a fost un incendiul in arhiva,a mai lucrat si la negru.Intrebarea mea este:ar putea beneficia de pensia garantata sau de vreun alt ajutor?Daca exista aceasta posibilitate,imi puteti spune si ce demersuri trebuie facute?Este incredibil ca la noi in Romania,dupa ce ca sunt foarte mici pensiile,mai sunt lasati atat de multi batrani fara nici un venit.Va multumesc anticipat si astept raspunsul d-voastra.
O zi frumoasa!
Buna ziua.
Sunt casatorita cu in cetatean italian in Italia.Ne-am mutat temporar in Romania,unde s-a intamplat sa aiba nevoie de o interventie chiurgicala.As dori sa stiu daca noi trebuie sa acoperim taxele de spitalizare?Eu sunt pensionara in Romania,fiind casatoriti ar fi si el asigurat aici?El este pensionar in Italia,cardul lui de sanatate poate acoperi si cheltuielile di tarile UE?Daca nu rezulta valabila niciuna din optiunile de mai sus,ma puteti indruma ce ar trebui sa fac si de ce documente as avea nevoie pt a a deveni asigurat?Va multumesc anticipat si astept raspunsul d-voastra!