avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensia garantata
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensia garantata

Buna ziua.
Mama mea are 69 de ani si pana in momentul de fata nu a putut beneficia de nici o pensie.Are aproape 8 ani in carte de munca.A lucrat multi ani la CAP,dar acei ani au disparut miraculos cu scuza ca a fost un incendiul in arhiva,a mai lucrat si la negru.Intrebarea mea este:ar putea beneficia de pensia garantata sau de vreun alt ajutor?Daca exista aceasta posibilitate,imi puteti spune si ce demersuri trebuie facute?Este incredibil ca la noi in Romania,dupa ce ca sunt foarte mici pensiile,mai sunt lasati atat de multi batrani fara nici un venit.Va multumesc anticipat si astept raspunsul d-voastra.
O zi frumoasa!
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 14:18, 12 Martie 2019
Dacă a lucrat la negru e foarte grav. Acum drept consecință nu poate beneficia de pensie.

Legea prevede un stagiu minim de cotizare de 15 ani pentru a putea beneficia de pensie la limită de vârstă.

Dar dacă a lucrat la CAP, trebuia rezolvat cumva prin Justiție cu ajutorul câtorva martori. Fără o decizie a Instanței nu există cale de rezolvare.
Ultima modificare: Marți, 12 Martie 2019
Dapix, utilizator
In cazul de fata conditia de stagiu minim de cotizarev este de aproximativ 11 ani si 10 luni, in functie de luna nasterii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am dreptul la pensie? DoamnaVeta DoamnaVeta Sora mea are 65 ani. Toata viata ei a crescut 6 copii .Nu a lucrat decat cativa ani ca infirmiera.Copii sunt majori la casele lor si ea a ramas doar cu sotul ... (vezi toată discuția)
Are dreptul la vre-o pensie?buna ziua, as dori sa spun ca soacra mea nu are nici un venit ... suciu_oli77 suciu_oli77 Buna ziua, as dori sa spun ca soacra mea nu are nici un venit financiar, doar socrul meu are pensie. As vrea sa va intreb daca poate sa beneficieze de vreo ... (vezi toată discuția)
Pensionare poiana teiului poiana teiului Nascut in 08.10.1940 cu vechime totala pe cartea de munca de 21 ani si 4 luni lucrati in agricultura si cu substante toxice. Daca se iau in calcul sporurile ... (vezi toată discuția)