avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 487 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... asigurare de sanatate pentru un cetatean italian ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

asigurare de sanatate pentru un cetatean italian casatorit cu o romanca

Buna ziua.
Sunt casatorita cu in cetatean italian in Italia.Ne-am mutat temporar in Romania,unde s-a intamplat sa aiba nevoie de o interventie chiurgicala.As dori sa stiu daca noi trebuie sa acoperim taxele de spitalizare?Eu sunt pensionara in Romania,fiind casatoriti ar fi si el asigurat aici?El este pensionar in Italia,cardul lui de sanatate poate acoperi si cheltuielile di tarile UE?Daca nu rezulta valabila niciuna din optiunile de mai sus,ma puteti indruma ce ar trebui sa fac si de ce documente as avea nevoie pt a a deveni asigurat?Va multumesc anticipat si astept raspunsul d-voastra!
Cel mai recent răspuns: kapena , utilizator 17:51, 2 Ianuarie 2018
cetatenii UE, aflati pe teritoriul unui alt stat UE, au dreptul sa primeasca aceleasi ingrijiri medicale de care beneficiaza cetatenii asigurati in tara respectiva, atunci cand este vorba despre o interventie ce nu poate sa fie amanata.
Recomandarile sunt sa aiba asupra sa cardul european de sanatate. Daca nu il are sau nu poate sa il foloseasca, din diferite motive, este posibil sa fie obligat sa plateasca interventia si banii sa fie rambursati in tara al carui cetatean este.
Cel mai bine ar fi sa luati legatura, in scris si telefonic, cu ambele case de asigurari, din Romania si Italia.
Daca sunteti intr-un spital de stat nu ar trebui sa plateasca.
Ultima modificare: Marți, 2 Ianuarie 2018
AvTudor_com, utilizator
Va multumesc mult pentru raspuns si va doresc un An Nou Fericit!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata cass cetățean strain MariaMarcela MariaMarcela Buna ziua!Ce document trebuie sa prezinte un cetățean italian pentru a demonstra calitatea sa de asigurat in Italia pentru a nu plati contribuția la ... (vezi toată discuția)
Gratuitate servicii medicale pentru copiii nascuti in romania martamuresan martamuresan Lucrez la o Clinica Ginecologie-Obstetrica Cluj, sectia de Nou-Nascuti. Dupa 12 ore de la nastere a fost transferat la noi un prematur de 34 de saptamani in ... (vezi toată discuția)
Daune accident in italia amedeia_vitega amedeia_vitega Buna ziua...in luna august 2014 am avut un accident cu masina in Italia, un cetatean italian asigurat la Unipol a intrat in lateral, in timp ce sotul meu ... (vezi toată discuția)