avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi
Forum AvocatNet Italia Taxe, impozite si alte probleme de ... Plata CASS cetățean strain
Discuție deschisă în Taxe, impozite si alte probleme de afaceri

Plata CASS cetățean strain

Buna ziua!Ce document trebuie sa prezinte un cetățean italian pentru a demonstra calitatea sa de asigurat in Italia pentru a nu plati contribuția la sănătate in Romania calculată la dividendele primite?Mulțumesc!
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Aprilie 2018
MariaMarcela, utilizator
Cel mai recent răspuns: MariaMarcela , utilizator 11:44, 10 Mai 2018
Cetatean al unui stat din UE, daca isi achita contributiile de sanatate in tara sa, poate sa solicite emiterea formularului A1 (fostul formular E101). din care va rezulta ca se plateste contributia de asigurare de sanatate in Italia.
De aceea acesta nu va mai trebui sa plateasca si in alt stat al UE (= Romania).
In acelasi formular A1 se trece si contributia la fondul de pensii, daca este cazul.
In acelasi timp, cetateanul italian nerezident in Romania va trebui sa solicite si un certificat de rezidenta fiscala de la autoritatile fiscale din tara sa, pentru demonstrarea rezidentei, care este condtitio sine qua non in relatia cu autoritatile fiscale romane.
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Aprilie 2018
atticusfortezza, utilizator
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scutire cass pe chirii daneliuc daneliuc am rezidenta in Italia si am asigurare medicala in Italia dovedita cu un card [tessera sanitaria]. Este aceasta documentul portabil cerut de ANAF prin ord ... (vezi toată discuția)
Cass pt venit din chirii pt cetățeni eu CatP CatP Trebuie să plătească CASS pentru venit din chirii și cetățenii cu rezidență în altă țară EU (și care au asigurare de sănătate în acea ... (vezi toată discuția)
Angajare salariat cetatean italian viorel_georgescu53 viorel_georgescu53 Soc. romaneasca are lucrare in desfasurare in Italia si doreste sa angajeze muncitori cetateni italieni si in ideea de a nu se mai complica cu muncitori ... (vezi toată discuția)