avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 225 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... CASS pt venit din chirii pt cetățeni EU
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

CASS pt venit din chirii pt cetățeni EU

Trebuie să plătească CASS pentru venit din chirii și cetățenii cu rezidență în altă țară EU (și care au asigurare de sănătate în acea țară)?
Soțul meu nu are cetățenie româna, iau eu am cetățenie română dar am rezidență și asigurare de sănătate în altă țară EU.
Avem în proprietate comună un apartament în București, pe care îl inchiriem, și vrem să înțelegem dacă avem obligația de a plăti CASS în situația descrisă mai sus.
Cel mai recent răspuns: atticusfortezza , utilizator 12:50, 24 Septembrie 2023
Nu, nu trebuie sa plateasca contributii sociale in Romania persoana rezidenta in alt stat al UE si ca este asigurata in sistemul social al statului respectiv. Pentru a nu plati CASS si/sai CAS in Romania, trebuie sa aveti certificat de rezidenta fiscala si formularul A1 (fosta E101), ambele solicitate de la autoritatile tarii respective.
Declaratia unica (D212) se va depune FARA CASS si/sau CAS.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scutire cass pe chirii daneliuc daneliuc am rezidenta in Italia si am asigurare medicala in Italia dovedita cu un card [tessera sanitaria]. Este aceasta documentul portabil cerut de ANAF prin ord ... (vezi toată discuția)
Plata cass cetățean strain MariaMarcela MariaMarcela Buna ziua!Ce document trebuie sa prezinte un cetățean italian pentru a demonstra calitatea sa de asigurat in Italia pentru a nu plati contribuția la ... (vezi toată discuția)
Contributii salariale pt cetatenii straini amya1808 amya1808 Societatea noastra va angaja un cetatean strain, care isi va mentine domiciliul in strainatate (UE) si nu isi va stabili resedinta in Romania. As dori sa stiu ... (vezi toată discuția)