avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Activitate Gianina Pohrib

Activitate Gianina Pohrib

Discuție Moștenire
Daca bunica mea doreste sa imi faca act pe casa si terenul ei unde a locuit împreună cu bunicul meu decedat din 2003.. având 5 moștenitori copiii lor de drept eu fiind nepoată ..unul dintre copii cerand sa se puna o clauză in care sa se specifice: cedeaza in favoarea mea doar daca casa si terenul nu vor fi vandute. Eu la ce ma pot asteaptă? ? Dupa ce moare bunica exista sanse sa isi ceară drepturile? Pot sa vand cu aceasta clauză? Si o ultima intrebare si cea mai importantă este: ce pasi trebuie sa urmez pentru întocmirea actelor având in vedere ca nu există nici un testament din partea bunicului decedat? Va mulțumesc
Am locuit o perioadă în spania împreună cu sotul si cei doi copii ai mei. Al trei-lea copil sa nascut acolo . Dupa cateva luni de la nasterea lui eu mama si cei trei copiii ne-am întors in românia. Al patru-lea copil nascanduse aici in romania in data de 19/09/2017. Sotul meu a rămas sa lucreze acolo venind din când in când in romania.Am doi ani de cand ma chinui cu dosarele de alocatie. Am depus dosarele de 4 ori ultima data in martie ac. Si o ultima contestație în data de 30 iulie la care am primit raspuns ieri spunea asa..in baza formularului 411 primit in fata de 11/01/2018 (precum ca am avut dreptul la prestații familiare dar nu am solicitat )au trimis din nou formularul 411 sa mai verifice odată . În spania am beneficiat de prestații familiare o perioadă scurtă de aproape un an. Dupa primul răspuns primit.. respins pe baza ca beneficiem acolo de prestații familiare Am procedat si ne-am scăzut sau sters de acolo din spania ca sa putem beneficia aici in românia. Problema cea mai mare e ca ne foieste le la ana la caiafa fara rezultat. Am adus din spania de la securitatea sociala documentul privind stergerea noastra la cerere de la prestații familiare din data de 01/10/2017nu mai beneficiem de nici un fel de ajutor din statul respectiv..am tradus-o am pus o la dosar. Ni se răspunde..Ati beneficiat in spania de prestații familiare pentru 2018, dar nu ați solicitat. Întrebarea mea este: De ce ne taraganeste atât timp pe drumuri si nu vor sa ne acorde acest drep al copilului.? Cel de al trei-lea copil al nostru are deja 2 ani si 4 luni si cel de al patru-lea are 11 luni si nu am beneficiat de nici un ajutor din partea statului român. Si nici nu mai spun de vreun stimulent pentru familie numeroasă sau pentru susținerea lor. Suntem acas in romania din 2016 septembrie.ACASĂ? Nu mai stiu ce sa cred! Va mulțumim!

Buna seara!
As dori sa stiu daca toți copiii din romania au drept la alocația de stat daca vietuiesc aici in romania. Eu am fost plecata 15 ani in străinătate si intorcand-uma acasa ma izbesc de birocrație sau golaneala...? Nu pot beneficia de alocație de stat pentru ca am fost plecați in străinătate. Sau ca unul din părinți daca încă mai lucrează acolo nu pot beneficia. Pentru ca salariul de acolo depăseste salariul mediu pe economie de aici...deci? Cum e pana La urma? Toți copiii indiferent de statutul social si indiferent de venituri, primeste ?sau eu sant nebună? Mulțumesc anticipat
Cum se procedează pentru a lua un copil in plasament?
Si titlul de asistent material?
Actele necesare unde se depun?
MULȚUMESC
Răspuns la discuția Legea mama eroina
Mulțumesc pentru raspuns.
Acum vreau sa stiu cam când se va dezbate în camera deputatilor. Mulțumesc anticipat

Cornel Vasile a scris:

Proiectul de Lege pentru Mamele Eroine privind indemnizaţia viageră pentru mamele care au născut şi crescut 3 copii sau mai mult de 3 copii a fost adoptat de Senat ca urmare a depasirii termenului de adoptare, potrivit art.75 alin.(2) teza a III-a din Constitutia României .

In prezent, se afla la Camera Deputatilor.

Răspuns la discuția Legea mama eroina
Buna dimineața
As dori sa stiu exact daca proiectul de lege mama eroine sa aprobat si când se va pune in vigoare.