Din pacate nu conteaza pentru cine ati luat creditul , sunteti debitor in contractul de creditare si procedurile pentru recuperarea sumelor se vor indrepta impotriva dumneavoastra. SIngurul lucru pe care il puteti face este sa gasiti o solutie de a va recupera , la randul dumneavoastra , banii de la persoana pentru care ati luat creditul. Nu stiu daca aveti vreun document care sa ateste faptul ca i-ati dat suma de bani ce reprezinta creditul pe care l-ati luat.
In ceea ce priveste EOS sunt de acord cu parerea ca cel mai bine este ca un avocat sa le trimita o notificare prin care sa ceara sa nu va mai hartuiasca, si in cazul in care nu inceteaza , puteti chiar sa depuneti o plangere impotriva lor.
De bunurile membrilor familiei nu se pot atinge in nici un caz daca nu sunt parte in contractul de creditare ( girant sau chiar co-debitor) iar in cazul in care va casatoriti nu vor putea executa silit decat bunuri pe care le-ati avut inainte de casatorie sau bunuri proprii dobandite in timpul casatoriei. In rest nu trebuie decat sa fiti tare si sa nu va lasati impresionat(a) pentru ca si eu am impresia ca cei care administreaza firma asta de recuperare a vazut prea multe filme cu mafioti. Metodele lor sunt credibile cel mult pe ecranele salilor de cinema.
Nu trebuie sa va pierdeti cu firea. Problema este ca in cazul ANAF debitele se lichideaza in ordinea vechimii , chiar daca dvs considerati ca platiti altceva , iar daca v-au calculat penalitati de intarziere , intai le-au luat pe alea si apoi si-au luat baza de calcul. Asa ca ati ajuns intr-un cerc vicios care nu se va opri decat in momentul in care veti lichida toate sumele calculate conform fisei fiscale emise IN ZIUA PLATII . Daca veti merge sa ridicati fisa fiscala azi si veti achita maine suma inscrisa pe ea nu veti rezolva nimic pentru ca asta inseamna inca o zide penalitati calculate.
Iar din punctul de vedere al blocarii conturilor , aceasta se face automat dupa o luna de intarziere , indiferent de suma , si nu se deblocheaza decat atunci cand debitul este inregistrat pe zero. Din pacate ( sau din fericire) nici un lucrator de la finante nu poate interveni in aceasta procedura.
Buna ziua!
Ma confrunt in prezent cu o problema juridica si as vrea sa vad cateva pareri inainte de a lua o decizie .
Firma mea are incheiate doua contracte de leasing pentru achizitionarea a doua autoturisme . Contractele au fost incheiate cu aceeasi societate la un an diferenta intre ele. Pentru primul contract au fost emise de firma bilete la ordin echivalente ca numar cu numarul de rate scadente in contract( 48) Pentru al doilea contract nu s-au mai emis bilete la ordin . Pe parcursul anului trecut firma noastra a intarziat in cateva randuri cu plata ratelor , in sensul ca ele erau scadente la intai ale lunii si se achitau in a doua jumatate a lunii. Societatea de leasing a ales sa introduca in banca biletele la ordin emise pentru a recupera sumele neincasate la timp , folosind biletele emise pentru un contract in vederea recuperarii sumelor pentru ambele contracte. In cazul primului contract sumele se situau in jurul valorii de 1400 ron iar in cazul celui de-al doilea in jurul valorii de 4500 ron, iar ei introduceau bilete care cumulau ,cu aproximatie , cele doua valori, asa ca intr-un an de zile au epuizat cele 48 de bilete emise.
Firma noastra avea oricum conturile blocate de ANAF si biletele la ordin erau respinse , iar platile se faceau , desi cu oarecare intarziere , fie numerar fie prin depunere directa in contul firmei de leasing.
In prezent , deoarece firma noastra are foarte mari probleme financiare , am decis sa reziliem contractul de leasing cu valoare mai mare si sa returnam firmei de leasing autoturismul in cauza. Dar ei ne-au cerut ca, pe langa plata restantelor ( trei rate ) sa achitam si un comision de 20% din valoarea initiala a masinii desi acest lucru nu este trecut in contractul de leasing , de asemenea, au anuntat ca vor rezilia si primul contract de leasing chiar daca in cazul acestuia nu exista restante ( au fost , intr-adevar mai mult de 30 de zile restante , dar sumele au fost achitate fara ca sa primim vreo notificare in acest sens) . Am incercat sa ajungem la o solutie amiabila a litigiului dar ni s-a spus clar ca trebuie sa predam intai autoturismele si apoi vom discuta , iar in modelul de proces verbal de predare pe care ni l-au trimis era specificat clar ca predarea masinii nu anuleaza dreptul societatii de leasing de a cere recuperarea oricaror creante vor considera necesar.
Am ajuns intr-un impas deoarece nu mai putem comunica , verbal ni s-a transmis acum doua luni ca vor rezilia contractele si vor actiona pentru recuperarea debitelor iar de atunci nu au mai emis nici o factura.
Intrebare :care ar trebui sa fie urmatorul pas pe care firma noastra sa il faca?
am si eu o intrebare . o companie de training din marea britanie doreste sa activeze si in romania. este necesar sa inregistreze o filiala aici? care sunt conditiile legale de a incepe activitatea in romania ?