avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 783 soluții astăzi
Forum Activitate rodikontro

Activitate rodikontro

Buna ziua. Va rog sa imi spuneti cum sa intelegem situatia urmatoare,
Sotul meu, nascut in 1957, s-a pensionat in 1998, in urma desfiintarii unitatii militare MApN. A avut gradul de maior si functia de ofiter intendant.(aprovizionare).
A primit o pensie mica (in comparatie cu alte cadre care s-au pensionat dupa anul 2000).
S-a angajat in sectorul privat si a mai lucrat inca 21 ani. De 2 zile i-a venit decizia de pensionare, 285 lei. Pe parcurs, legea a avut o prevedere prin care s-a putut face recalcularea pensiei militare si anume pt anii lucrati in sectorul privat i s-a adaugat, esalonat, in sume de cate 20-30 lei, un maxim 200 lei la pensia militara. In 2011 s-a schimbat legea si nu a mai primit nici o recalculare.
Inteleg ca de fapt nu va primi nici o pensie pt cei 21 ani ci doar recalcularea pensiei militare? Adica 200+285 lei pt 21 ani de munca?
Cu disperare, va multumesc

Buna ziua. Va rog sa imi spuneti daca am procedat corect? Am încasat o suma cu cardul dar pe casa de marcat nu am apăsat tasta PY care marcheaza acest lucru pe noile case de marcat și s-a inregistrat suma ca fiind încasată numerar. Am observat scest lucru cand am scos raportul Z. Am facut declaratia cu explicația dar nu am mai emis un alt bon de corectie nici atunci nici a doua zi... E corect așa?? Daca reiese din explicatie??? Multumesc mult...
Răspuns la discuția Cheltuieli comune pt nou nascuti
Va multumesc mult de tot pt ajutor!!!

ynocentta a scris:

Conform disp L nr 196/2018 se introduc la calcul cote comune intretinere orice persoana,care locuieste provizoriu-minimum 15 zile /luna sau definitiv in imobil
In legea in vigoare nu se fac diferente de varsta
A fost in vigoare L nr 67/2007 care prevedea facilitatea scutirii de la obligatia parti comune minori pana in 3 ani,dar legea a fost abrigata o data cu disp L nr 230/2007 ,HG nr 1588/2007

Raspundul dv nu clarifica deloc situația. Nu s-a procedat niciodata asa cum spuneți dv,, in baza unei hotărâri ale adunarii generale. Ma interesa cum spune legea, articol de lege, deoarece unii au anunțat si au trecut un copil in cartea de imobil, atunci când acesta s-a nascut și atunci numărul membrilor de familie fiind mai mare, pierderile se împărțeau la numarul de persoane, iar alții nu au anuntat. Va rog sa ne spuneți cum zice articolul de lege, daca sunt socotiți și copii până la 3 ani la numărul de persoane pt impartirea pierderilor de apă Multumim mult!!!
De fapt este vorba despre o pierdere mare de apa, cam 120 m cubi, și la impartirea pierderilor s-a constatat ca la mai multe apartamente nu a fost declarat corect numarul de persoane, si acolo unde s-au mai nascut copii, acestia nu au fost declarati... Cum sa procedam?? Am citit și in Legea 230/2007 si in cea din 2018 dar nu ne-am lămurit... Asteptam raspuns, multumim!
Din ianuarie 2018 pana in prezent...
Buna ziua. Va rog sa imi spuneti daca pentru copii intre 0-3 ani, se calculează cota parte la cheltuieli comune??? După legea veche dar și după legea noua. Va multumim din nou ca sunteți langa noi si ne ajutați.
Da, am făcut sesizarea scrisă cu explicația. Vă mulțumesc mult de tot. Sa aveți o zi frumoasa
Nu mă ajută acest răspuns. Mulțumesc oricum...

Ioan Petru Butariu a scris:

Se face corectia cf norme OUG 28/1999.

Buna ziua. Ieri am făcut o încasare cu cardul de 150 lei. Când am trecut suma pe casa de marcat, la un moment dat am avut impresia că nu am apăsat tasta F care marchează plată cu cardul. Atunci, pt ca aveam posibilitatea să fac anulare bon din taste (încă nu apasasem tasta TL), am făcut acest lucru și am înregistrat încă o dată suma pe casa de marcat crezând că e bine. Când a ieșit bonul, suma era înregistrată de 2 ori, adică 150 lei si inca o data 150 lei, total 300. Problema este ca tastele funcționează greu si cred ca nu întotdeauna când eu apas VD 101 STL, îmi si înregistrează acest lucru. Declarația am facut-o explicând de unde apare diferența pe bon dar nu am mai emis un alt bon. E corect sau e gresit? Aseară nu am mai avut pe cine să întreb. Va mulțumesc anticipat pt răspuns.