avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 875 soluții astăzi
Forum Activitate caluian.mihai97

Activitate caluian.mihai97

Buna ziua!

Am fost retinut acum 2 saptamani pentru ca am fost prins cu o tigara cu cannabis de catre Politia Locala Galati. Acestia mi-au spus ca ii intereseaz mai mult de la cine am procurat-o, si ne de mine efectiv ca si consumator, dar eu personal ma astept sa se ajunga in instanta si la proces penal. As dori sa stiu cam la ce anume sa ma astept, daca ma poate ajuta cineva. Mentionez ca am mai fost prins dintr-un motiv similar acum aproximativ 3 ani.
Buna ziua, am primit astazi de la ANAF Somatie si Titlu Executoriu pentru 1600 de lei cheltuieli de judecata in urma unui proces penal.
As dori sa stiu, care este procedura de plata?
Cand am fost sa platesc amenda penala eferenta aceluiasi dosar, am fost la finante, dupa am depus chitanta la tribunal.
Pentru aceste cheltuieli cum ar trebui sa procedez, ma duc tot la finante si dupa la ANAF ca sa fac dovada, sau as putea plati direct la ANAF, avand in vedere hartiile pe care le-am primit de la ei?
Am avut de curând și ședință de evaluare la centrul de consiliere antidrog iar doamna de acolo mi-a spus că nu este cazul integrării în ircuitul integrat de asistenţă a persoanelor consumatoare de droguri. Ulterior, am avut audiență cu un procuror DIICOT, car mi-a spus că o să lase ușor tura asta ca să nu-mi strice cariera ( de unde eu am înțeles că nu este caz de dosar penal), însă mi-a spus că este cazul de amendă, suma căreia o va stabili dânsul după ce vine raportul de la antidrog.
Acum, ce mă interesează pe mine cu adevărat: la antidrog mi s-a spus că valoarea amenzii este de minimum 3000 de lei, este adevărat?
Da, mi-a spus că s-au întors de la expertiză și că conține THC.
Aș mai dori să știu la ce sumă să mă aștept la amendă.
Salut. Am fost prins în august 2017 cu o pungă ce conținea 1.15 g tulpinițe de marijuana. Am declarat faptul că le-am luat de la cineva din Constanța și că erau pentru consum propriu, urmând să-mi fac ceai din ele. Zilele trecute am fost chemat la IPJ Galați să dau aceeași declarație, când mi s-a spus că mă așteaptă dosar penal și amendă. Ideea e că am vorbit cu un prieten care știe pe cineva la drept și mi-a spus că nu am motiv să mă îngrijorez, oentru că ce mi-a spus ăla despre dosar și amendă sunt la cacealma ca să mă tragă de limbă. Acum sincer nu știu ce să mai cred. Dacă mă poate lămuri cineva, aș fi recunoscător.