Buna ziua
Un prieten de familie doreste sa ne lase apart 2 cam. Ce contract pot incheia astfel incat sa nu fie atacat
de cei 2 copii cu care nu vorbeste de peste 50 de ani,
Contract de renta viagera sau de intretinere?
Cum poate fi atacat asa un contract de mostenitori( copii, nepoti,...) ?
Acum ?, peste 10 ani? sau... ...?.
Multumesc
Multumesc pt raspuns. Nu este necesara si adeverinta medicala ca "este in deplinatatea facultatilor mintale"? intrucat are 80 ani. El este perfect lucid (fost inginer si jucator de sah), iar noi suntem responsabili oricum de multi ani.
Buna ziua
Vecinul meu vrea sa facem vanzare cumparare cu clauza viagera pe apartamentul lui de 2 cam., iar noi sa-l ingrijim pana la deces. In ce conditii putem face contractul astfel incat sa fie inatacabil la orice actiune a copiilor.
Mentionez ca oricum de 37 ani il sprijinim in tot ce are nevoie si face parte din familie. In tinerete a fost casatorit si au rezultat 2 copii cu care nu s-a vazut de 40 ani. Copii sau fosta sotie nu au fost in acte nici la casa parinteasca mostenita, nici la apartament dobandit prin vanzare casa parinteasca. Va rog un raspuns conform cazului exlplicat. Multumesc
Stimati Domni/Diamne Avocat spuneti-mi va rog care este actul cel mai sigur prin care pot prelua un apartament al unui vecin care nu are cine sa-l ingrujeasca si ar vrea sa-mi ofere apart lui in caz de deces. Mentionez ca are 2 copii stabiliti in strainatate care nu vor sa auda de el de 37 ani.. Ar fi donatie sau vanzare cumparare cu clauza viagera? Sau care ar fi solutia ca dupa deces sa nu am nici o revendicare?
Multumesc.
Anca
Ce acte /autorizatii am nevoie pt reparatie acoperis mansarda astfel:
.- decopertare tigla beton proprie
- montaj folie si grila de sipci
-montaj aceeasi tigla proprie
Multumesc
Anca
Stimati Domni
Va rog sa-mi spuneti ce acte ar trebui sa am si in ce conditii pot beneficia de scutire impozit pentru reparatie acoperis exterior si apoi inlocuire tavan fals la interior. Casa este 2007 parter+mansarda si am infiltratii cand ploua.
Multumesc
Anca