avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 655 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua Vecinul meu vrea sa facem vanzare cumparare ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua Vecinul meu vrea sa facem vanzare cumparare cu clauza ...

Buna ziua
Vecinul meu vrea sa facem vanzare cumparare cu clauza viagera pe apartamentul lui de 2 cam., iar noi sa-l ingrijim pana la deces. In ce conditii putem face contractul astfel incat sa fie inatacabil la orice actiune a copiilor.
Mentionez ca oricum de 37 ani il sprijinim in tot ce are nevoie si face parte din familie. In tinerete a fost casatorit si au rezultat 2 copii cu care nu s-a vazut de 40 ani. Copii sau fosta sotie nu au fost in acte nici la casa parinteasca mostenita, nici la apartament dobandit prin vanzare casa parinteasca. Va rog un raspuns conform cazului exlplicat. Multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 22 Iunie 2022
Util1, utilizator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 23:17, 22 Iunie 2022
Faceti contract de v/c cu clauza de intretinere si drept de abitatie viagera. Nu e atacabil usor. Iar daca va si indepliniti obligatia de intretinere, nu are nimeni sanse sa castige chiar daca il ataca. Doar beneficiarul, in cazul in care nu e prestata obligatia. In felul asta este si el sigur ca ramane in casa toata viata si ca aveti grija de el si sunteti si dvs. sigur ca aveti un drept de proprietate asupra imobilului.
Multumesc pt raspuns. Nu este necesara si adeverinta medicala ca "este in deplinatatea facultatilor mintale"? intrucat are 80 ani. El este perfect lucid (fost inginer si jucator de sah), iar noi suntem responsabili oricum de multi ani.
Ultima modificare: Miercuri, 22 Iunie 2022
Util1, utilizator
nu este necesara. daca vede notarul ca e confuz, va trimite la iml sa va dea ceritificat medico legal ca are discenamant
Sfatul meu este sa aveti acaea adeverinta, chiar daca nu este obligatorie.
O sa coste ceva consultatia la IML dar asa stati fara grija la un eventual proces, nu se pot baza pe acest tertip, ca nu a fost lucid la vanzare, notarul v-a sprijinit...
Buna ziua,

Poate fi perfectat un contract de intretinere.

Cata vreme obligatia contractuala de intretinere este realizata, acesta nu poate fi rezolutionat.

Totodata, indeplinirea obligatiei de intretinere se poate realiza prin orice mijloc de proba.

Pot fi pastrate inscrisuri, acte medicale, pot fi propuse, in vederea administrarii, filmari, acestea reprezinta mijloace materiale de proba.

Alte discuții în legătură

Contract ....................(intrebarea este de care?) cristina1980 cristina1980 Am si eu o speta pentru care as dori cateva sfaturi. \\\"Tatal meu, care este despartit de mama mea din 2001, a mostenit anul acesta un apartament. Doresc sa ... (vezi toată discuția)
Apartament - problema bonibon bonibon Mama (avand 2 copii – Ion si Ana, dintr-o prima casatorie) se recasatoreste cu SS (care are si el 2 copii -C1 si C2) dintr-o casatorie anterioara. Mama ... (vezi toată discuția)
Notarii se contrazic Adrian Daminescu Adrian Daminescu Parintii mei vor sa-mi instraineze o garsoniera dat fiind faptul ca tata mai are un copil din alta casatorie si nu vrea ca acesta sa vina la succesiune. Am ... (vezi toată discuția)