Buna ziua
Vecinul meu vrea sa facem vanzare cumparare cu clauza viagera pe apartamentul lui de 2 cam., iar noi sa-l ingrijim pana la deces. In ce conditii putem face contractul astfel incat sa fie inatacabil la orice actiune a copiilor.
Mentionez ca oricum de 37 ani il sprijinim in tot ce are nevoie si face parte din familie. In tinerete a fost casatorit si au rezultat 2 copii cu care nu s-a vazut de 40 ani. Copii sau fosta sotie nu au fost in acte nici la casa parinteasca mostenita, nici la apartament dobandit prin vanzare casa parinteasca. Va rog un raspuns conform cazului exlplicat. Multumesc
Aveti dreptate doar ca din experienta pe care o aveti aici pe forum stiti bine ca oamenilor trebuie sa li se explice "pe limba lor". Iar a le spune doar intretinere, nu ii ajuta sa inteleaga ca in schimbul acestei intretineri primesc dreptul de proprietate asupra apartamentului. In mintea omului obisnuit este fix invers: mi se da apartamentul si eu, in schimb, il intretin, dar nu intelege exact cand ajunge apartamentul in proprietatea sa.. Cred ca sesizati diferenta. Eu, personal, de-aceea am scris v/c cu clauza de intretinere, ca sa inteleaga oricine ca prestand intretinerea, practic, acela este pretul apartamentului. Uneori sunt mai usor de inteles struto-camilele pentru cine nu are notiuni de drept :(
Nu vad cu ce "vânzare cu întreținere " ar face mai multa lumina.
Din contra.
Mulți oameni nu știu ca la celebrele vânzări cu clauza, se achita și un preț și se prestează si întreținere pana la deces.
Au impresia ca pentru ca scrie vânzare la titlu, actul e mai "sigur", dar în realitate cauta numai îngrijire. Fără ca cineva sa își pună problema restituirii prețului primit, dacă întreținerea nu se prestează si contractul este rezolutionat.
Actele simple păstrează lucrurile clare.