avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Care este actul cel mai sigur prin care pot prelua un ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Care este actul cel mai sigur prin care pot prelua un apartament al unui vecin pe care nu are cine să-l îngrijească, și vrea să-mi ofere apartamentul în caz de deces? Menționez că are doi copii care nu vor să audă de el de 37 de ani

Stimati Domni/Diamne Avocat spuneti-mi va rog care este actul cel mai sigur prin care pot prelua un apartament al unui vecin care nu are cine sa-l ingrujeasca si ar vrea sa-mi ofere apart lui in caz de deces. Mentionez ca are 2 copii stabiliti in strainatate care nu vor sa auda de el de 37 ani.. Ar fi donatie sau vanzare cumparare cu clauza viagera? Sau care ar fi solutia ca dupa deces sa nu am nici o revendicare?
Multumesc.
Anca
Ultima modificare: Vineri, 5 Aprilie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 08:04, 5 Aprilie 2019
Buna seara,
Act de vanzare cumparare, eventual cu clauza de uzufruct viager.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Contract de întreținere
Scuze, dar ce inseamna contract de intretinere? Ce clauze il fac puternic?

raluk0207 a scris:

Contract de întreținere

Se impune trecerea unei valori estimate? Sau cat arata pretul pe piata in zona?

Av. Gabriel Klein Kiritescu a scris:

Buna seara,
Act de vanzare cumparare, eventual cu clauza de uzufruct viager.

Util1 a scris:
Scuze, dar ce inseamna contract de intretinere? Ce clauze il fac puternic?

Inseamna ca îl îngrijiți și îl întrețineti pe bătrân, pana la deces, în schimbul imobilului.
E ca o vanzare, doar ca nu ii achitați un pret, ci prestati întreținere.

Trebuie să stabiliți un pret, cât mai aproape de cel real, de pe piata (altfel e pret nesincer si neserios) și să îl achitați prin virament bancar, prezentând la încheierea contractului dovada plății.
Eu nu va recomand, pentru că moralmente nu il acoperă pe bătrân cu nimic.
Ii dati banii, îl lasati in casa si nu-i deschideți usa cu anii.
Multi bătrâni se plâng că după ce si-au vandut casa "cumparatorii" nu s-au mai interesat de ei.
Ultima modificare: Vineri, 5 Aprilie 2019
Manuela Rășină, administrator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Solutie cumparare apartament la un pret mai mic decat pe piata mariusionutvoinea mariusionutvoinea Buna ziua , Am o cunostinta care, datorita problemelor financiare , este dispusa sa imi cedeze apartamentul pe care il detine , contra unei sume lunare de ... (vezi toată discuția)
Act de vanzare-cumparare gianys75 gianys75 as dori sa stiu si eu care act de vanzare-cumpare este greu de atacat in instanta...pentru ca am inteles ca sunt de mai multe feluri (vezi toată discuția)
Ingrijire batran vetx vetx am in ingrijire o doamna in varsta,care are un singur copil....doamna doreste sa-mi lase apartamentul in proprietate,avand in vedere ca fiul este f departe si ... (vezi toată discuția)