avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 911 soluții astăzi
Forum Activitate vladyoyo97

Activitate vladyoyo97

Claudia-Elena Mardare a scris:

Pe 19.07.2018 hotararea este definitiva. Este prima zi fin cele 15 ale termenului de predare a permisului. Pastrati plicul sentintei pentru a face dovada datei postei de primire!

Va multumesc foarte mult!

Pe 19.07.2018 hotararea este definitiva. Este prima zi fin cele 15 ale termenului de predare a permisului. Pastrati plicul sentintei pentru a face dovada datei postei de primire!

Va multumesc foarte mult!

Calculati 30 de zile de la comunicarea acesteia. Ati spus ceva de 10 iulie.

Decizia s-a luat pe 29.05 si eu am primit instiintarea acasa pe data de 18.06.

Termenul de 15 zile de predare a permisului incepe din ziua ramanerii definitive a hotararii, deci dupa expirarea termenului de apel de 30 zile. Depasirea acestui termen atrage prelugirea suspendarii pana la 90 zile.

Cum aflu ca hotararea a ramas definitiva?
Buna ziua! Am pierdut o contestatie legata de depasirea limitei de viteza in urma careia mi s-a suspendat permisul pe 90 de zile. Am primit instiintarea acasa si am fost la tribunal sa legalizez instiintarea pentru a putea sa predau permisul(nu am facut apel chiar daca pe instiintare scria cu drept de apel in 30 de zile) . Doamna de la arhiva a zis ca trebuie sa ma duc de pe data de 10 iulie sa legalizez hotararea deoarece dosarul inca nu este finalizat. Intrebarea mea este: cand trebuie sa predau permisul si cand incep alea 15 zile ca termen de predare a permisului pentru a nu mi se prelungi durata de suspendare?
Răspuns la discuția Rezultat contestatie

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Termenul de apel de 30 de zile nu are legatura cu termenul de 15 zile in care se returneaza permisul.Cred ca raspunsul meu amterior a fost suficient de clar.Daca faceti apel permisul se depune in termen de 15 zile de la pronuntare(cand se termina procesul si se pronunta hotararea ) si nu de la comunicare.Daca nu faceti apel permisul il puteti depune tot in termen de 15 zile care curg de la comunicarea hotararii la domiciliul dvs.

Am inteles. Va multumesc foarte mult !

Daca formulati apel puteti depune permisul in termen de 15 zile de la pronuntare.

Adica? Pe instiintare scrie cu drept de apel 30 de zile de la data 29.05.2018. Trebuie sa astept sa treaca aceste 30 de zile si apoi sa duc permisul in termen de 15 zile?

Evident ca daca a fost respinsa contestatia se aplica sanctiunea contraventionala dispusa prin procesul verbal contestat.

Va multumesc! Urmatoarea intrebare este: trebuie sa returnez carnetul dupa cele 30 de zile de la apel sau pot si acum?
Am primit plicul cu decizia unei contestatii de viteza in localitate (102km/h) , dar nu scrie nimic de suspendarea permisului. In decizia primita scrie ca mi s-a respins plangerea, 9 puncte de amenda si valoarea amenzii, nu scrie nimic de ridicarea permisului. Ce trebuie sa fac ? Trebuie sa predau permisul?
Răspuns la discuția Ce inseamna?
Nu se poate sa predau permisul cand imi ajunge hotararea acasa ca sa scap mai repede?

Ana Maria Coman a scris:

A respins plangerea contraventionala formulata. Puteti face apel in 30 zile de la data primirii hotararii. In cazul in care nu doriti sa mai atacati hotararea, asteptati sa treaca cele 30 zile (apel), legalizati hotararea si predati permisul.