avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Activitate AlexandruLuminare

Activitate AlexandruLuminare

Va mulțumesc pentru răspuns.
Buna ziua,

Va rog sa ma ajutați cu o lămurire.
Am cumpărat împreună cu viitoarea soție un imobil în cota parte 50/50 fapt specificat și în contractul de vânzare cumpărare pentru care am achitat un avans in cota parte iar restul de bani din prețul de vanzare au fost luati printr-un credit ipotecar pe numele viitoarei sotii iar eu coplatitor. In cartea funciara suntem amandoi trecuti cu cota parte si banca.

Urmeaza sa ne casatorim si nu stiu daca acest lucru atrage de la sine dupa casatorie dobandire acestei proprietati in cota parte ca bun comun sau este nevoie de o conventie matrimoniala pentru a stipula acest fapt.

Actul notarial de vânzare cumparare in cota parte si regimul comunității legale stau la baza in cazul unui divorț si separația bunurilor in cazul în care creditul se stinge in timpul căsătoriei?
Concret, eu ca soț voi avea in continuare dreptul la 1/2 din proprietate in cazul unui divorț fie inainte sau după stingerea creditului?

Va mulțumesc anticipat.

Buna ziua.
Se poate contesta un PV intocmit de poliția locală sector 1 pe baza art. 2(1) HCL sector 1 132/2016.
In fapt eram la fața locului cand mi-au pus confirmarea pe mașină prin care mi se aduce la cunoștință faptul că în data de... in intervalul orar 16.33... am am staționat neregulamentar pe spațiul verde.
Eram prezent in acel moment lângă masina m-am prezentat si le-am spus că nu e nevoie sa puna comunicarea si ca imi pot face pe loc PV ca ma conformez si eliberez spatiul verde nestiind ca nu am voie să stationez acolo dar nu au luat în considerare și m-au îndrumat sa dau curs comunicării si sa ma prezint pentru întocmirea PV. In HCL nu este clar reglementat termenul de stationare...presupun ca este acelasi cu cel din codul rutier. Aceștia au doar o poză cu masina stationand nu au 2 la intervale diferite plus ca pe comunicare scrie interval orar 16.33.
Se poate contesta cu martor acest fapt si faptul ca acestia nu m-au legitimat pe loc si nu mi-au făcut PV?
Va mulțumesc anticipat
Vă mulțumesc pentru răspuns. Știu ca la un notar este nevoie sa ajungem însă nu știu ce procedură trebuie sa urmam pentru a putea face cele menționate. Tatăl meu nu este în tara și nu știu dacă se poate face ceva în lipsa lui. Am actul lui de identitate copie xerox însă nu știu dacă se poate face ceva pe baza acestuia. Eu, sunt nevoit sa îi țin locul în aceste demersuri și nu cunosc foarte bine ce cale trebuie sa urmam. Doresc sa îi reprezint interesele tatălui meu în aceasta situație și sa ajung la o posibila înțelegere cu sora sa astfel încât aceasta sa cedeze din drepturile de proprietate asupra casei sau ca bunica sa îi lase tatălui meu casa dacă sora sa este de acord. Nu știu exact ce cale legala se poate urma ca sa pot face aceste demersuri în situația menționată.
Va mulțumesc anticipat.

Gabriel Klein Kiritescu a scris:

Buna seara,
Mergeti la un notar si impartiti bunurile.

Bună seara.
Doresc sa aflu ce acte pot face împreună cu bunica mea și sora tatălui în condițiile în care bunica este bolnavă și dorește ca înainte de moarte să împartă casa și pamanturile intre cei doi copii, tatăl meu și sora sa. Tatăl meu nu se află în acest moment în tară și nu știu cum și sub ce forma se pot face actele în aceasta situație.