avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 875 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda politia locala
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda politia locala

Buna ziua.
Se poate contesta un PV intocmit de poliția locală sector 1 pe baza art. 2(1) HCL sector 1 132/2016.
In fapt eram la fața locului cand mi-au pus confirmarea pe mașină prin care mi se aduce la cunoștință faptul că în data de... in intervalul orar 16.33... am am staționat neregulamentar pe spațiul verde.
Eram prezent in acel moment lângă masina m-am prezentat si le-am spus că nu e nevoie sa puna comunicarea si ca imi pot face pe loc PV ca ma conformez si eliberez spatiul verde nestiind ca nu am voie să stationez acolo dar nu au luat în considerare și m-au îndrumat sa dau curs comunicării si sa ma prezint pentru întocmirea PV. In HCL nu este clar reglementat termenul de stationare...presupun ca este acelasi cu cel din codul rutier. Aceștia au doar o poză cu masina stationand nu au 2 la intervale diferite plus ca pe comunicare scrie interval orar 16.33.
Se poate contesta cu martor acest fapt si faptul ca acestia nu m-au legitimat pe loc si nu mi-au făcut PV?
Va mulțumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: mariustz , utilizator 17:40, 5 Noiembrie 2019
Pai si ce ati facut, v-ati prezentat?
Eu nu ma dadeam curs comunicarii, dat fiind faptul ca nu au temei sa sanctioneze daca nu te prezinti.
Se poate contesta, invocati faptul ca e stationarea interzisa nu oprirea, si ca ati stat 5 minute.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

N-am observat că s-a schimbat un indicator și am fost amendată de poliția locală . există obligația legală de a informa populația când se instalează sau se schimbă semnele de circulație? Oana H. Oana H. Buna ziua, exista vreo lege/ordonanta/regulament.... prin care Politia locala trebuie sa informeze populatia cu privire la instalarea/schimbarea unor semne de ... (vezi toată discuția)
Comunicare, contestatie Corina6 Corina6 Am primit urmatoarea comunicare : Va facem cunascut ca in data de 16.09.2016 intervalul orar 1129-1134 , autovehiculul dvs cu datele de mai sus a fost ... (vezi toată discuția)
Ridicare auto abuziva ionmarius03 ionmarius03 buna ziua, doresc si eu daca se poate asistenta in urmatorul caz. Astazi 19.09.2011 , pe bulevardul Independentei 3-9 mi-a fost ridicata masina abuziv de catre ... (vezi toată discuția)