avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1236 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Comunicare, contestatie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Comunicare, contestatie

Am primit urmatoarea comunicare : Va facem cunascut ca in data de 16.09.2016 intervalul orar 1129-1134 , autovehiculul dvs cu datele de mai sus a fost depistat stationand neregulamentar fara a lasa 1 m pietonal din Bucuresti in dreptul imobilului nr 13 . Conform prevederilor art 143lita/142 din RADOUG 195/2002 R fapta respectiva constituie contraventie si se sanctioneaza cu 500 lei si 3 puncte de pe nalizare . Pentru intocmirea procesului verbal de contraventie , va puteti prezenta in timp de 2 zile La Sediul Serviciului 1 . In caz de neprezentare , procesul verbal de contraventie va fi intocmit in lipsa si comunicat la domiciliu , prin posta. Posesorul masinii tatal meu este mort de 1 an , eu nu am permis de conducere si vreau sa contest aceasta comunicare . Cum procedez ca nu vreau sa le platesc amenda.?
Cel mai recent răspuns: Corina6 , utilizator 17:27, 17 Septembrie 2016
Buna ziua,
Cine a lasat acel autoturism parcat gresit va trebui sa plateasca amenda si sa isi primeasca pedeapsa.
Mergeti la politie, aratati ca e imposibil si semnati pv cu mentiunea ca nu sunteti proprietarul si nici cel care a lasat autovehiculul parcat gresit inscrisa la obiectiuni.
Ulterior va adresati instantei.
Daca au fotografii nu aveti sansa sa scapati, nu atat dumneavoastra ci soferul care a condus si pe care il indicati.

Masina a fost parcata de tatal meu acum 1 an . Nu inteleg cum o persoana decedata poate plati o amenda , oricum eu nu am permis de conducere si nu am condus in viata mea . Contestatia in cat timp se depune ? Si unde anume ?
Potentiala amenda se poate anula daca persoana este decedata. Dar mostenitorii sunt obligati sa o plateasca daca s-a dezbatut succesiunea.?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am fost amendat pentru conducere fara permis desi eu nu circulam gabystoica gabystoica pe data de 22 aprilie fiind cu masina la un prieten,a sosit un echipaj de politia locala si a intrebat a cui este masina de la poarta ,eu am spus ca este ... (vezi toată discuția)
In ce situatii poate fi ridicata o masina considerata a fi parcata in loc nepermis,de catre politia locala? radinschipaul radinschipaul Am parcat un autoturism ,dupa semnul de pe asfalt care delimita o statie de autobus,pe un loc de unde incepea o parcare dispusa pe un rind,cu pozitionare ... (vezi toată discuția)
Poate sa ma amendeze pt neoferit relatii cine conducea masina?? aidu aidu Am primit 200 lei amenda, in temeiul prev. art. 2 alin 31) Legea 61/1991, pt ca m-au invitat sa dau relatii cine conducea masina (parcata, chipurile ... (vezi toată discuția)