Perfect de acord cu Dvs. Dar in conditiile in care : nu suna, nu da mesaj, nu cauta sa vada copilul, daramite sa mai vina si in Romania, nu plateste pensie alimentara? NU sunt o mama razbunatoare, dar nu mi se pare corect sa ma tina "legata" de el , si sa depind de el din aceasta privinta. Si mai trist, si se poate ca gresesc, este faptul ca sistemul romanesc, in ceea ce priveste situatiile de acesta natura, este prost gandit si generalizat. Eu o sa continui sa lupt pentru a avea custodie exclusiva. Multumesc mult de sfaturi. Sunt apreciate.
Sunt consitenta ca este foarte greu de dovedit acest dezinteres. Si din cate inteleg exista si posibilitatea ca procesul sa fie mutat in tara de resedinta a tatalui, care NU se intereseaza de copil.
Deci, in concluzie, in Romania mori cu legea in mana. Foarte trist. Foarte foarte trist.
Lupta continua, asa cum spune legea, pentru binele suprem al copilului.
NU am nici cea mai mica intentie sa fac ca mesajele sa apara trunchiate. Pentru ca le numar pe degete de cate ori a scris in ultimul an jumatate, Faptul ca el si- a intemeiat alta familie intre timp , cu poze doveditoare ajuta? Multumesc
Buna ziua. Stie cineva daca pozele de exemplu de pe retelele sociale se pot admite ca proba la un dosar de custodie exclusiva? Inteleg ca trebuie demonstrat dezinteresul unui parinte, in acest caz tatal.
Buna ziua. In urma divortului custodia este comuna. Sentinta e definitiva. a trecut mai mult de un an de la sentinta timp in care tatal copilului nu a platit pensia alimentara si ori cheltuilelile de judecata. Nu se intereseaza de minora. Cum pot schimba aceasta sentinta sa am custodie exclusiva? Se poate da competenta dosarului in Romania? multumesc
Nu s-a schimbat absolut nimic. Nu su a, nu da mesaje, nu trimite bani. Nu se intereseaza sub nici o forma de minor. Probabil asteapta sa "imping "eu copilul catre el. Dupa semnarea conventiei prin care a mandatat-o pe mama sa il reprezinte , ultima oara cand a sunat a fost in iunie, la mijloc. Inainte de asta, undeva in martie pe la sfarsit a sunat.
suma stabilita ca pensie alimentara este de 250 USD pe luna. am intrebat de ce nu plateste. raspunsul a fost ca nu are bani. Avand in vedere ca nu este cetatean roman si are domiciliul in Filipine, nu are serviciu stabil (intre contracte, ca marinar) vorbim de faza "prinde orbul , scoate-i ochii". Multumesc pt raspuns. Voi mai astepta.
Sa inteleg ca trebuie sa mai astept. Comunicarea hotararii s-a facut de aproape o luna, dar in facto nu a trimis sprijin financiar de 5 luni. 3 luni insemnand de cand s-a dat decizia? sau de cand s-a comunicat? multumesc. se pot depune probe in acest sens?
Buna ziua. In urma divortului, custodia pentru fetita este comuna, dar minora este la mama. Avand in vedere ca tatal nu se intereseaza de minora, nu plateste pensie alimnetara, nu suna sa vada fetita, se pot depune dovezi la judecatorie pt schimbarea hotararii de divort din custodie comuna in "exclusiva"? Hotararea inca nu e definitiva.
1. Se poate face desface casatoria prin inermediul mediatorului? Stabilirea pensiei alimentare si domiciliul minorului se pot stabili in aceasi intelegere? Cetateanul strain trebuie sa se prezinte in Romania? Se mai face ancheta sociala? Minorul e in grija mamei cu domiciliul si serviciul stabil in Romania.