avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1132 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Probe Dosar
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Probe Dosar

Buna ziua. Stie cineva daca pozele de exemplu de pe retelele sociale se pot admite ca proba la un dosar de custodie exclusiva? Inteleg ca trebuie demonstrat dezinteresul unui parinte, in acest caz tatal.
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 16:34, 18 Octombrie 2019
Puteti depune coversatiile , insa aveti in vedere faptul ca aceste pot fi trunchiate, modificate , asa incat sa aiba un continut alterat.

Acestea se pot corobora cu alte mijloace de proba, valoarea probatorie fiind apreciata in raport de toate probatoriile administrate.


Cele mai pertinente probe sunt cele cu martori, de preferat martori directi, oculari, care au constatat prin propriile simturi anumite aspecte.

Recunoasterea, la interogatoriu, a unor situatii, imprejurari concrete este, de asemenea, o proba puternica, insa exista posibilitatea ca sotul dvs sa nu fie sincer, si sa nege anumite chestiuni din viata de familie.

Inregistrarile video, audio video pot fi depuse, insa veridicitatea acestora este apreciata de catre instanta de judecata, acestea fiind mijloace materiale de proba.

NU am nici cea mai mica intentie sa fac ca mesajele sa apara trunchiate. Pentru ca le numar pe degete de cate ori a scris in ultimul an jumatate, Faptul ca el si- a intemeiat alta familie intre timp , cu poze doveditoare ajuta? Multumesc
Nu contează ce vreti dvs partea cealaltă poate combate probele solicitate/depuse invocând o serie de motive.Pozele depuse se pot corobora cu alte probe martori,interogatoriu etc.Daca va imaginati ca ele în sine vor duce la câștigarea procesului conform zicalei ca o poza face cat 1000 de cuvinte nu este asa.
Ultima modificare: Vineri, 18 Octombrie 2019
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
Perfect de acord cu Dvs. Dar in conditiile in care : nu suna, nu da mesaj, nu cauta sa vada copilul, daramite sa mai vina si in Romania, nu plateste pensie alimentara? NU sunt o mama razbunatoare, dar nu mi se pare corect sa ma tina "legata" de el , si sa depind de el din aceasta privinta. Si mai trist, si se poate ca gresesc, este faptul ca sistemul romanesc, in ceea ce priveste situatiile de acesta natura, este prost gandit si generalizat. Eu o sa continui sa lupt pentru a avea custodie exclusiva. Multumesc mult de sfaturi. Sunt apreciate.
Sunt consitenta ca este foarte greu de dovedit acest dezinteres. Si din cate inteleg exista si posibilitatea ca procesul sa fie mutat in tara de resedinta a tatalui, care NU se intereseaza de copil.
Deci, in concluzie, in Romania mori cu legea in mana. Foarte trist. Foarte foarte trist.
Lupta continua, asa cum spune legea, pentru binele suprem al copilului.
Ultima modificare: Vineri, 18 Octombrie 2019
Erin22, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Doamnă, cred că sunteţi confuză un pic.
În primul rând, faptul că tatăl copilului şi-a întemeiat altă familie nu are legătură cu autoritatea părintească.
Neglijenţa-DA.Dar neglijenţa, lipsa de interes, trebuie dovedită.
Neplata pensiei alimentare este un indiciu al dezinteresului, dar dacă dvs. nu l-aţi executatt silit pentru recuperarea datoriei, nu aţi făcut plângere penală pentru abandon de familie (aşa se încadrează neplata, cu reacredinţă, a pensiei alimentare), sunteţi dvs. învinuită că nu aţi urmărit respectarea drepturilor copilului, fiindcă pensia alimentară e dreptul opilului.
Domnul are program de vizită la copil?Dacă are, l-aţi notificat să facă bine să vină la copil, fiindcă copilul are nevoie şi de mamă, şi de tată?
Aţi avut nevoie vreodată de semnătura tatălui, la grădiniţă, la şcoală, la psiholog, etc. şi domnul v-a refuzat?
Aţi vrut să mergeţi la mare în Bulgaria sau la ski în Austria, i-aţi cerut declaraţie notarială şi a refuzat să vă dea?
Deci nu e greu de dovedit dezinteresul.
Procesul se judecă în ţara unde locuieşte copilul cu mama.
Luptaţi inteligent !
Ultima modificare: Vineri, 18 Octombrie 2019
Martonze, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incredintare minor alinavor alinavor tatal se lupta cu mama minorului in instanta pentru a primi incredintarea copilului.Ce sanse are sa castige procesul daca am niste convorbiri pe yahoo ... (vezi toată discuția)
Martori - proces pentru acordarea pensiei alimentare ContSters133753 ContSters133753 am intentat proces pentru acordarea pensiei alimentare si obtinerea custodiei fiului meu, care se afla in grija mea. avocatul imi spusese ca este posibil sa ni ... (vezi toată discuția)
Ce se întâmpla cu copilul la divorț Vilea Florin Vilea Florin Buna ziua ! Am o soție care este dependentă de alcool . Are un serviciu decent , dar mare parte din timp si-l petrece la mama ei . In fiecare saptamana se ... (vezi toată discuția)