Buna ziua. Stie cineva daca pozele de exemplu de pe retelele sociale se pot admite ca proba la un dosar de custodie exclusiva? Inteleg ca trebuie demonstrat dezinteresul unui parinte, in acest caz tatal.
Puteti depune coversatiile , insa aveti in vedere faptul ca aceste pot fi trunchiate, modificate , asa incat sa aiba un continut alterat.
Acestea se pot corobora cu alte mijloace de proba, valoarea probatorie fiind apreciata in raport de toate probatoriile administrate.
Cele mai pertinente probe sunt cele cu martori, de preferat martori directi, oculari, care au constatat prin propriile simturi anumite aspecte.
Recunoasterea, la interogatoriu, a unor situatii, imprejurari concrete este, de asemenea, o proba puternica, insa exista posibilitatea ca sotul dvs sa nu fie sincer, si sa nege anumite chestiuni din viata de familie.
Inregistrarile video, audio video pot fi depuse, insa veridicitatea acestora este apreciata de catre instanta de judecata, acestea fiind mijloace materiale de proba.
NU am nici cea mai mica intentie sa fac ca mesajele sa apara trunchiate. Pentru ca le numar pe degete de cate ori a scris in ultimul an jumatate, Faptul ca el si- a intemeiat alta familie intre timp , cu poze doveditoare ajuta? Multumesc
Nu contează ce vreti dvs partea cealaltă poate combate probele solicitate/depuse invocând o serie de motive.Pozele depuse se pot corobora cu alte probe martori,interogatoriu etc.Daca va imaginati ca ele în sine vor duce la câștigarea procesului conform zicalei ca o poza face cat 1000 de cuvinte nu este asa.
Perfect de acord cu Dvs. Dar in conditiile in care : nu suna, nu da mesaj, nu cauta sa vada copilul, daramite sa mai vina si in Romania, nu plateste pensie alimentara? NU sunt o mama razbunatoare, dar nu mi se pare corect sa ma tina "legata" de el , si sa depind de el din aceasta privinta. Si mai trist, si se poate ca gresesc, este faptul ca sistemul romanesc, in ceea ce priveste situatiile de acesta natura, este prost gandit si generalizat. Eu o sa continui sa lupt pentru a avea custodie exclusiva. Multumesc mult de sfaturi. Sunt apreciate.
Sunt consitenta ca este foarte greu de dovedit acest dezinteres. Si din cate inteleg exista si posibilitatea ca procesul sa fie mutat in tara de resedinta a tatalui, care NU se intereseaza de copil.
Deci, in concluzie, in Romania mori cu legea in mana. Foarte trist. Foarte foarte trist.
Lupta continua, asa cum spune legea, pentru binele suprem al copilului.
Martonze
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Doamnă, cred că sunteţi confuză un pic.
În primul rând, faptul că tatăl copilului şi-a întemeiat altă familie nu are legătură cu autoritatea părintească.
Neglijenţa-DA.Dar neglijenţa, lipsa de interes, trebuie dovedită.
Neplata pensiei alimentare este un indiciu al dezinteresului, dar dacă dvs. nu l-aţi executatt silit pentru recuperarea datoriei, nu aţi făcut plângere penală pentru abandon de familie (aşa se încadrează neplata, cu reacredinţă, a pensiei alimentare), sunteţi dvs. învinuită că nu aţi urmărit respectarea drepturilor copilului, fiindcă pensia alimentară e dreptul opilului.
Domnul are program de vizită la copil?Dacă are, l-aţi notificat să facă bine să vină la copil, fiindcă copilul are nevoie şi de mamă, şi de tată?
Aţi avut nevoie vreodată de semnătura tatălui, la grădiniţă, la şcoală, la psiholog, etc. şi domnul v-a refuzat?
Aţi vrut să mergeţi la mare în Bulgaria sau la ski în Austria, i-aţi cerut declaraţie notarială şi a refuzat să vă dea?
Deci nu e greu de dovedit dezinteresul.
Procesul se judecă în ţara unde locuieşte copilul cu mama.
Luptaţi inteligent !
Incredintare minor
alinavor
tatal se lupta cu mama minorului in instanta pentru a primi incredintarea copilului.Ce sanse are sa castige procesul daca am niste convorbiri pe yahoo ... (vezi toată discuția)