avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... martori - proces pentru acordarea pensiei alimentare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

martori - proces pentru acordarea pensiei alimentare

am intentat proces pentru acordarea pensiei alimentare si obtinerea custodiei fiului meu, care se afla in grija mea. avocatul imi spusese ca este posibil sa ni se solicite martori pentru a demonstra faptul ca am avut o relatie cu tatal copilului (nu am fost casatoriti; el a recunoscut copilul), ca am locuit impreuna, etc.

mi-a fost foarte greu sa gasesc acesti martori, pentru ca relatia s-a desfasurat in strainatate. acum, dupa prima infatisare (tatal copilului nu a fost prezent, nu si-a angajat avocat), s-a stabilit sa se audieze si martorii.

ma intreb daca acestia sunt martorii potriviti, pentru ca in prezent nu am relatii cu ei; cum vor demonstra ca sunt o mama buna? pentru ca banuiesc ca asta se va incerca sa se dovedeasca la urmatoarea infatisare.

martorii ar putea vorbi de violenta pe care a manifestat-o fostul meu partener, insa pe mine, ca mama, nu ma cunosc. acctionez pentru binele copilului meu si nu as vrea sa fac vreo greseala.

multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ContSters133753 , utilizator 23:06, 22 Martie 2010
Buna ziua !
Nu stiu de ce puneti problem ca nmartorii trebuie sa demonstreze ca sunteti " o mama buna", cand prezumtiv o mama este de buna credinta si in masura sa- si creasca copilul, iar proba contrarie( a imposibilitatii cresterii copilului si relei credinte) trebuie demonstrate si probate de cei ce le invoca. In situatia prezentata de dumneavoastra, martorii sunt chemati in instanta pentru a proba relatia cu tatal natural si faptul ca acesta nu este dezinteresat de copil.
Cu stima !
In procesul pentru incredintarea minorului si stabilirea pensiei de intretinere, se propun martori, pentru :
- dovedirea imprejurarii ca dvs. sunteti cea care se ocupa in exclusivitate , de cresterea si educarea minorului
- daca relatia dvs cu tatal copilului s-a consumat in strainatate si nu puteti prezenta martori oculari la violentele acestuia, puteti prezenta martori care cunosc acest aspect din relatarile dvs.din acea perioada.
- martorii pot fi audiati in lipsa tatatul sau avocatului sau, cata vreme exista procedura indeplinita, presupunandu-se ca stie de proces.
Oricum avocatul dvs stie ce sa va sfatuiasca, insa cereti-i sa se exprime in asa fel incat sa intelegeti corect ceea ce va spune.
Ultima modificare: Duminică, 21 Martie 2010
ContSters122901, utilizator
multumesc pentru lamuriri. ma gandeam ca li se va cere acestor martori sa demonstreze ca sunt o mama buna, ceea ce le-ar fi fost imposibil. sunt persoane pe care le-am cunoscut in timpul sederii mele in strainatate, anterior sosirii pe lume a baietelului.
Ultima modificare: Duminică, 21 Martie 2010
ContSters133753, utilizator
Shimbati martorii daca nu pot depune marturie pe aceste aspecte, altfel riscati sa vi se respinga actiunea.Nu vad de ce ati ales martori pentru incredintare, martorii care sa probeze relatia cu tatal...aveti si stabilire de paternitate...daca da, atunci de ce nu aduceti martori diferiti?
am facut ce mi-a solicitat avocatul: am cautat martori care sa testifice relatia mea cu tatal copilului. totusi, sunt ingrijorata... ar mai fi ceva: pensia alimentara se plateste retroactiv daca acest lucru nu s-a solicitat in actiunea inaintata in procesul respectiv?

Alte discuții în legătură

Incredintare minor duscaandreea duscaandreea eu si concubinul meu avem un baietel de 4 ani. noi am stat impreuna la parinti lui, iar in 28 martie eu am plecat cu acordul sotului sa muncesc in ... (vezi toată discuția)
Probe incredintare minori pauleo pauleo Buna ziua, Nu am fost casatoriti si suntem in proces pt. incredintarea copiilor (un copil are 3 ani si celalalt 4 ani). S-au admis de catre instanta: proba cu ... (vezi toată discuția)
Drept de vizitare minor 4 ani cu luarea acestuia in strainatate (tatal domiciliul in belgia) mara1980 mara1980 Buna ziua, as dori sa stiu care este probabilitatea ca unui tata, cu domiciliul in Belgia, de a i se acorda drept de vizitare minor cu luarea acestuia din ... (vezi toată discuția)