avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1160 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ce se întâmpla cu copilul la divorț
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ce se întâmpla cu copilul la divorț

Buna ziua ! Am o soție care este dependentă de alcool . Are un serviciu decent , dar mare parte din timp si-l petrece la mama ei . In fiecare saptamana se duce la ea . Ii duce bani , aduce in casa rufele ei la spălat . Ce sa fac dacă vreau sa divortez de ea , dar sa păstrez copilul in vârsta de 12 ani , e ceva care sa împiedice ca ea sa ia custodia copilului ?
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 15:51, 7 Iunie 2017
In general domiciliul minorului se stabileste la domiciliul mamei si,,custodia'' se exercita in comun de catre ambii parinti.Discutati cu un avocat pentru ca in functie de situatia dvs si de probele ce pot sa fie administrate pt dovedirea celor spuse de dvs sa aflati ce sanse aveti,macar pt a stabili domiciliul minorului cu dvs.Succes PS Faptul ca isi ajuta financiar mama sau cu treburi gospodaresti nu constituie motive de desfacere a casatoriei sau de ,,custodie''exclusiva.
Ultima modificare: Marți, 6 Iunie 2017
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
Puteți cere divorțul, dar aveți în vedere că nu este suficientă o simplă cerere ci trebuie ca dvs să dovediți cele spuse. Probe: acte, interogatoriu, martori.

Cu privire la copil, autoritatea părintească se exercită de regulă în comun de către ambii părinți. Nu prea aveți motive pentru a cere ca autoritatea părintească să fie exercitată în mod exclusiv de către dvs, dar puteți solicita ca locuința copilului să fie stabilită la dvs. Având în vedere că minorul este destul de mare, va conta foarte mult dorința lui, dar aceasta nu se ia în considerare în mod absolut, ci vor fi luate în considerare și alte probe.
Ca probe ar fi bune sticlele de vin etc . Poze cu ea moarta de beata ?
Buna ziua,
Va trebui sa puteti DOVEDI cele afirmate fie cu martori fie cu alte probe sau doamna sa recunoasca viciul domniei sale.
Care sunt motivele pentru care copilul ati dori sa stea la dv.? Copilul ce spune? Mama lui ce parere are?
Cam de aici se pleaca si dupa analiza puteti vedea care e opinia din pdv legal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie copil turboxxl turboxxl Buna ziua, Ma poate ajuta sa obtin custodia copilului in instanta daca tatal a avut dosar penal chiar a facut puscarie pentru intrarea prin ... (vezi toată discuția)
Custodia copilului de catre tata geoxgeorge1983 geoxgeorge1983 Bunaziua, as dori un raspuns referitor la custodia fetitei de 3 ani, dupa divort Mama in timpul cand eram plecat la munca in strainatate a luat fetita si sa ... (vezi toată discuția)
Custodie oana_veciunca oana_veciunca am un copil de 5 luni , nu mai sunt cu tatal acestuia, nu am fost nici casatoriti iar acuma l-am dat in judecata pe tatal copilului pentru custodie....la ... (vezi toată discuția)