avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Divorț cu minor, tatăl cetățean filipinez. Se ...
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Divorț cu minor, tatăl cetățean filipinez. Se poate prin procedura medierii?

1. Se poate face desface casatoria prin inermediul mediatorului? Stabilirea pensiei alimentare si domiciliul minorului se pot stabili in aceasi intelegere? Cetateanul strain trebuie sa se prezinte in Romania? Se mai face ancheta sociala? Minorul e in grija mamei cu domiciliul si serviciul stabil in Romania.
Ultima modificare: Miercuri, 24 Ianuarie 2018
Manuela Rășină, administrator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
La mediator nu divortati, ci va ajuta sa incheiati un acord scris , acord pe care il veti depune in instanta apoi, ca numai in instanta divortati ( daca vreti ca strainul sa nu se prezinte).
Se va mai face ancheta sociala.
Nu va fi obligat sa se prezinte tatal, poate fi reprezentat de avocat.
Dacă cetateanul strain isi angajează avocat lucrurile se simplifică deoarece il poate reprezenta.
Nu are sens sa mergeți la mediator.
Se poate divorta destul de usor la instanta daca va si înțelegeți.
Ultima modificare: Luni, 15 Ianuarie 2018
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteți încheia un acord de mediere, în care stabiliți totți termenii desfacerii căsătoriei, inclusiv problemele privind situația minorului, cum ar fi cuantumul pensiei de întreținere și domiciliul minorului. Procedura este una rapidă , confidențială și mai puțin costisitoare. Desigur, tatăl poate fi reprezentat prin avocat. Acordul de mediere, împreună cu celelalte documente se vor depune la registratura judecătoriei, împreună cu o cerere de consființire a acordului de mediere. Mediatorul vă va îndruma pas cu pas asupra procedurii. Consființirea acordului de mediere se va realiza cu celeritate, în, camera de consiliu, ceea ce înseamnă că nu va fi un proces în care vă veți judeca cu tatăl copilului.
Desigur, nu toți avocați vă vor recomanda medierea, după cum observați, întrucât pentru dânșii oamenii ar trebui să se judece neapărat, însă consider că dvs. știți mai bine care vă este interesul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort la notar cu minori luca_claudia72 luca_claudia72 as vrea sa stiu cat de repede decurge un divort la notar cu minori, care sunt demersurile, daca sunt audiati copiii si daca trebuie sa fie de fata sotiii sau ... (vezi toată discuția)
Divort Diogene18 Diogene18 As dori sa stiu care este cea mai facila si scurta ca durata procedura pentru divort in cazul unui divort amiabil, mai este posibil la notar? Sau la starea ... (vezi toată discuția)
Custodie minor din concubinaj prin mediere herminast herminast Este vorba despre un copil de 14 ani, fata, care doreste sa studieze la tatal ei in SUA, cetatean roman rezident acolo dar care vine in tara destul de des. ... (vezi toată discuția)