avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1252 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort

As dori sa stiu care este cea mai facila si scurta ca durata procedura pentru divort in cazul unui divort amiabil, mai este posibil la notar? Sau la starea civila? Precizez ca exista copii dar majori.
Atat divortul pe cale administrativa cat si divortul pe cale notariala implica o perioada de razgandire de 30 de zile de la introducerea cererii. Diferentierea intre cele doua este facuta de onorariul notarial.
Da! Este posibil atat la notar cat si la ofiterul de stare civila
Va multumesc pentru raspuns, Perioada de razgandire adica acea mediere?
Nu este vorba despre mediere, întrucât, dacă mergeți la mediator, rezolvați întreaga situație într-un timp foarte scurt, câteva zile până obțineți și hotărârea judecătorească. Nu există un termen pentru răzgândire, așa cum este prevăzut pentru alte proceduri. Prin mediere, care durează 3-4 ore, cu tot cu întocmirrea documentelor, stabiliți totți termenii desfacerii căsătoriei, dacă aveți bunuri comune puteți, de asemenea, să faceți și partejarea acestora, iar totul se va înscrie în acordul de mediere. Acordul se va depune la registratură la judecătorie, împreună cu o cerere de consființire a acordului de mediere, iar instanța va lua act de voința dvs. comună în cel mai scurt timp, fără a mai judeca această cauză. Hotărârea judecătorească de divorț va cuprinde acordul dvs. de mediere .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divorț cu minor, tatăl cetățean filipinez. se poate prin procedura medierii? Erin22 Erin22 1. Se poate face desface casatoria prin inermediul mediatorului? Stabilirea pensiei alimentare si domiciliul minorului se pot stabili in aceasi intelegere? ... (vezi toată discuția)
Acord de mediere privind divort cu minori Cut mihaela Cut mihaela Stam in italia am cumpatat o casa de un an rate de platit vrem sa divortam la mediator si suntem de acord sa imi ramana mie casa si sa platesc eu ratele in ... (vezi toată discuția)
Divort la mediator, familie cu copii si credit ipotecar cristeo cristeo Buna ziua, Sunt interesata cum se rezolva urmatoarea problema, familie cu 2 copii se hotaraste sa divorteze, prefera procedura medierii. Exista un apartament ... (vezi toată discuția)