avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 891 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters45447

Activitate ContSters45447

In Romania orice se rezolva oricum iar chestiunile importante prin Revolutie!
Răspuns la discuția admitere magistratura-2009
www.inm-lex.ro/ = Institutul National al Magistraturii
diferit de
www.inm.ro/ = Institutl National de Metrologie
Buna ziua!

Felicitari pentru initiativa! Si multumiri pentru interesul dovedit.vioricaungureanu@yahoo.com este adresa mea e-mail.
Va adresez rugamintea de a-mi expedia detaliile despre seminarul organizat de dv.. Cu multumiri, cu reala consideratie!

Viorica Ungureanu
Aveti dreptate!
Adresez scuzele de rigoare.
Concentrata pe subiect, am omis regulamentul, aplicand (din "exces de zel" si deformatiune profesionala) doua moduri de subliniere a chestiunilor mai importante, in dorinta de a ma face inteleasa, sublinierea prin majuscule si cea admisa de forum, cu ( u ).
Mea colpa. Multumesc.
Cu consideratie,
Viorica Ungureanu
meerceea a scris:

Am o simpla intrebare...care este forma corecta in cartea de munca? jurist sau consilier juridic? exista vreo lege in care se stipuleaza?ms



DACA IMI ESTE PERMIS, PENTRU MULTI CARE SE GRABESC SA RASPUNDA! va dau si eu un simplu raspuns:
1. PROFESI(UN)EA este diferita atat de termenul OCUPATIE; ambele sunt diferite de termenul FUNCTIE
2. TERMENII , "JURIST", "CONSILIER JURIDIC" POT FI EVIDENTIATI IN CARTEA DE MUNCA CU CONDITIA CA OCUPATIA PE CARE O DETINE ANGAJATUL SA FIE DE JURIST SAU DE CONSILIER JURIDIC.AMBELE OCUPATII SUNT RECUNOSCUTE DE COR(actualizat)
Consecinta:
Desi profesiunea absolventului de drept LICENTIAT, se numeste JURIST, iar incadrarea DE CATRE ANGAJATORI (devenita principial generica si fiind reglementata de lege speciala, 514, legea exercitarii profesiunii de consilier juridic etc.)ca si ocupatie este "CONSILIER JURIDIC", ambele DENUMIRI iata, sunt recunoscute de COR, deci CORECTE SI VALABILE CA OPERATE IN CARTEA DE MUNCA.

Avand in vedere acelasi COR dar si prevederile Art.7 din Legea nr. 514/2003, " Activitatea de consilier juridic este considerată vechime în muncă juridică în funcţiile de magistrat, avocat, notar public sau alte funcţii juridice, potrivit dispoziţiilor legale specifice fiecăreia dintre aceste profesii",
EXPRESIA"ALTE FUNCTII JURIDICE(...) lasa loc de interpretare...

MULTUMESC.

themis a scris:

vioricaungureanu, patima cu care scrieţi (patimă, în înţelesul cel mai bun al cuvîntului, în sensul lui de dragoste neţărmurită) este emoţionantă. Iar adevărul celor rostite nu poate fi contestat. Cu menţiunea că nu toţi cei care fac justiţia sunt semianalfabeţi.

Prin noi înşine, spuneţi dumneavoastră. Posibi, dar puţin probabil, atîta vreme cît legile le fac fie nepoţeii, fie unchii grijulii cu aceştia.

Mi-am propus înfiinţarea unei asociaţii a consilierilor juridici din toată ţara. Una care să nu aibă nimic de-a face cu vreo uniune deja constituită. Scopul ei va fi apărarea demnităţii acestei profesii pe care interesele de grup ale altora ar vrea să o vadă cît mai marginalizată. ªtiu că va fi o muncă fără mari satisfacţii la început, că demersul va fi privit cu neîncredere, poate chiar cu ostilitate (încă unul care vrea bani, putere, va spune lumea). Dar, atîta vreme cît UCCJ nu mişcă un deget, cît vocea ei nu răzbate mai departe de uşile, probabil capitonate, ale celor ajunşi în fruntea ei, efortul trebuie făcut.

Nu va fi o asociaţie a tuturor consilierilor, departe de mine gîndul. Va fi doar a celor care cred în profesia lor, care sunt gata să se bată pentru drepturile lor. Sper să am puterea să-mi transform intenţia într-o realitate palpabilă. Sper să pot aduna cît mai multe voci şi să găsesc sprijin acolo unde coşmarurile unora devin, peste zi, texte de lege - în dispreţul nevoilor şi aspiraţiilor altora.

Aceleaşi sincere urări şi dumneavoastră.

Liviu S.Bordaş

EXPLICATIE!

In primul rand sunt onorata sa va descopar! In al doilea rand subscriu initiativei domniei vostre. APRECIEZ INITIATIVA DE A CREA O ASOCIATIE A CONSILIERILOR JURIDICI SI SPER SA NU FIE FOARTE MULTI CEI DISCRIMINATI PE CAT DE MULTI DORESC SA FIE JURISTII DE VALOARE SI TALENT INCONTESTABILE SI CARE SA VI SE ALATURE!
NU in ultimul rand, cand vorbesc despre justitia facuta de nepotei SEMIANALFABETI, CERT NU IMI PERMIT SA ARUNC CU INVECTIVE IN BREASLA!!!! AM O MARE CONSIDERATIE PENTRU OAMENI, PENTRU PERSOANELE UMANE IN SPECIAL !Expresia "justitita facuta de nepotei semianalfabeti " a avut in vedere si are in vedere: DISCRIMINAREA in Romania A PRINCIPIULUI VALORII si promovarea PRINCIPIULUI NON VALORII.Nimic intentie de desconsiderare fata de profesia de jurist si cei care si-au ales-o!

SA AUZIM NUMAI DE BINE!

Viorica Ungureanu

Observatie,
JURIST, ESTE PROFESIUNEA CONFERITA PRIN ANII DE STUDIU si DIPLOMA DE LICENTA (in consecinta nu este suficient sa fii absolvent de drept, ci trebuie sa fii licentiat in Drept, ca sa "fii" jurist!)
Insa,
OCUPATIIA/FUNCTIA este expresia sintetica - lato sensu -a ansamblului de atributii de serviciu/ sarcini de serviciu, corespunzatoare unor specialitati, profesii, activitati de profil administrativ sau de specialitate (tehnic, economic, juridic, artistic, didactic, de cercetare, medical etc.).
Functia este conferita prin calitatea de angajat.

In ceea ce priveste OCUPATIA:CONSILIER JURIDIC, JURIST, COCILIATOR etc.,etc.,etc.,(functii juridice), ATENTIE:
daca COR, (CVLASIFICAREA OCUPATIILOR IN ROMANIA) prevede DENUMIREA FUNCTIEI/ OCUPATIEI, ATUNCI INTREBAREA, CUM TREBUYIE CONSEMNAT (CORECT ) IN CARTEA DE MUNCA are urmatorul raspuns LOGIC:
NEEXTRAPOLAND, ATAT NOTIUNEA DE "CONSILIER JURIDIC" CAT SI ACEEA DE "JURIST" SUNT ADMIS(IBIL|)E.
MAI TRAGIC TRAIESC EU, SUNT INCADRATA CA REFERENT JURIDIC (CA O NECALIFICATA ADICA) OCUPATIE DE NEREGASIT IN COR.
"CAREVASAZICA NU LE ARE!!!"
Rog a se vedea,

Cod Descriere
Grupa 242 - 4 inregistrari
2421 Avocati
Nivelul de instruire: 4 (studii superioare)
Avocatii acorda asistenta juridica persoanelor fizice si juridice in scopul apararii drepturilor si intereselor legitime ale acestora, pentru realizarea ordinii de drept si a justitiei.
2422 Magistrati (judecatori, procurori)
Nivelul de instruire: 4 (studii superioare)
Magistratii pot fi judecatori in cadrul instantelor judecatoresti, inamovibili investiti, prin lege, cu atributii de judecare a proceselor civile, comerciale, penale, de contencios administrativ si alte cauze, sau procurori, apartinand Ministerului Public, insarcinati sa sesizeze instantele judecatoresti pentru aplicarea legii in vederea apararii intereselor generale ale societatii; efectueaza sau supravegheaza urmarirea penala, sesizeaza instantele de judecata si indeplinesc alte atributii stabilite de lege.
2423 Specialisti in domeniul standardizarii, auditului si evaluarii conformitatii
Nivelul de instruire: 4 (studii superioare)
Grupa de baza (inclusiv descrierea acesteia) introdusa prin Ordinul MMSS nr. 86/2001, Ordinul INSSE 1453/2001.

Specialistii in domeniul standardizarii, auditului si evaluarii conformitatii realizeaza standarde profesionale si nationale; proiecteaza, realizeaza si dezvolta sistemele de management pentru domeniul calitatii, mediului, securitatii informatiei, securitatii si sanatatii in munca; propun politici si obiective pentru domeniul calitatii, mediului, securitatii informatiei si sanatatii profesionale; organizeaza si efectueaza audituri prin care constata eficacitatea acestor sisteme de management; evalueaza conformitatea produselor si a sistemelor de management fata de reglementarile sau standardele stabilite si fata de prevederile conducerii organizatiei.
2429 Juristi neclasificati in grupele de baza anterioare
Nivelul de instruire: 4 (studii superioare)
Juristii, altii decat cei clasificati in grupele de baza anterioare, exercita functii juridice care constau in elaborarea unor acte juridice sau contracte, facilitarea transferurilor de proprietate, anchetarea imprejurarilor in care s-au produs decese in afara cauzelor naturale.

O ZI SENINA SI INSPIRA(N)TA TUTUROR!!!



2007_rozi a scris:

In clasificarea ocupatiilor din Romania nu se regaseste ocupatia de referent de specialitate juridica.
Deci consider ca ar trebui o modificare a functiei dumneavoastra.
Atasez poate ocupatiile juridice gasite in COR:
1 111009 Consilier si consultant juridic
2 122933 Sef oficiu juridic
3 2 Specialisti cu ocupatii intelectuale si stiintifice
4 24 Alti specialisti cu ocupatii intelectuale si stiintifice
5 2415 Specialisti in domeniul bancar
6 2419 Specialisti cu functii administrative si comerciale, neclasificati in grupele de baza anterioare
7 242 Juristi
8 2421 Avocati
9 242102 Consilier juridic
10 2429 Juristi neclasificati in grupele de baza anterioare
11 257 Cercetatori si asistenti de cercetare in domeniul stiintelor juridice
12 2570 Cercetatori si asistenti de cercetare in domeniul stiintelor juridice
13 257001 Cercetator in domeniul stiintelor juridice
14 257002 Asistent de cercetare in domeniul stiintelor juridice
15 34 Alte ocupatii asimilate tehnicienilor
16 343 Alti lucratori cu studii medii in gestiunea economica si administrativa
17 3432 Ocupatii auxiliare in activitatea juridica, comerciala si administrativa




Multumesc frumos. Apreciez. Va sunt recunoscatoare pentru interesul acordat subiectului. Astfel gandesc si eu insa problema mea este aceea ca angajatorul NU VREA SA CUNOASCA TEXTUL DE LEGE sau ca sa scad putin tonul:NU ARE CINE SA IL INFORMEZE. NOMENCLATORUL DE FUNCTII nu corespunde COR-ului,cu siguranta!
Nota Bene: Ocupatia de referent juridic o acordau angajatorii pana in 1989 si chiar su dupa 1989 persoanelor care erau studente laseral sau fara frecventa la Drept si recent celor NELICENTIATE!
Doamna draga, constientizez tot mai mult dorinta angajatorului de a ma umili prin acordarea unei functii derizorii, aceasta din motive de competitie intre un sef si un subaltern. Complexul inferioritatii la "clasa conducatoare".

Onorata!
Gabriela Pintea a scris:

Doamna, sa stiti, si o spun neresemnata, ca experientele mele cu "sefii" sunt si mai si!
V-am urmarit topic-ul si, citind, am remarcat ca diferentele intre institutiile publice si S.A.-urile care nu au concurenta in Romania sunt sublime dar lipsesc cu desavarsire!

Topic-ul m-a determinat sa ma gandesc la necesitatea de a-mi scrie experientele, ele oglindesc perfect societatea romaneasca de dupa 1989, chipurile in plina democratie!

Nu cred ca ati intrat pe forum neaparat pentru a pune o intrebare, stiti foarte bine ca in contractul dvs. si in carnetul de munca trebuie sa scrie "consilier juridic". Va puteti folosi prevederile Legii nr. 514/2003, de COR dar, mai ales, de atributiile dvs. de serviciu! Ii veti "bate" folosind armele lor!
Mult succes si sarbatori fericite!



Sa aveti ozi buna si va urez deasemeni sarbatori fericite.
Va multumesc pentru cuvinte.
Ati intuit, in mod evident, ca nu INTREBARILE IMI LIPSESC SI NICI RASPUNSURILE sau eventualele raspunsuri.
SI NICI NU SUNT FOARTE MANDRA DE MINE CA IMI POVESTESC EXPERIENTELE IN FORMUM.Ofac cu intentie!!!!X-(#-o=D>
Urmaresc cu atentie si interes tot ce este ACTIUNE / INACTIUNE UMANA, ce dovedeste PROFESIONALISM, DEMNITATE, INTELIGENTA sin contrariile!.
Privind DREPTUL...sunt extrem de interesata de ATITUDINEA viitoare a STATULUI DE DREPT in ceea ce priveste LIBERTATILE INDIVIDULUI.Sunt convinsa ca nu sunt un caz unic. Ci doar unul special in mediul in care traiesc:D
Ganduri bune, succese si dv.Numai bine.
top dan a scris:

Numai situatia de consilier juridic debutant sau defitiv va da dreptul la toate avantajele mai sus mentionate nu si o functie asimilata. De ex. daca ati vrea ca la cinci ani de la angajare ca referent sa intrati in Barou nu v-ar considera functia asimilata drept activitate de juristconsult



Multumesc frumos.
Fireste ca aveti dreptate Domnule topdan!
Insa,
JURISTUL care se inscrie in Colegiul Consilierilor Juridici (dupa absolvirea cu licenta a Facultatii (de Drept) ,nefiind angajat cu contract individual de munca al nici unei institutii, daca vrea sa intre in Barou, are dreptul? Tare mi se pare ca dupa cum "suna si rasuna" legea 514 (etc), are dreptul, cert dupa parcuregerea etapelor de noi cunoscute,din textul legii.