Am PFA cu norma de venit pe Consultanta IT. Am platit azi impozitul pentru prima data pe anul 2018. Am luat si o adeverinta de venit de pe SPV pentru anul 2018 si arata tot “venit estimat” nu “realizat”. Intrebarea mea e: trebuie vreodata sa mai completez un formular ca sa zic cat am realizat? Sau: se va transforma vreodata in din “estimat” in “realizat” sau mereu va arata ca si estimat?
Buna ziua,
Locuiesc intr-un cartier rezidential din tara unde sunt cateva sunte de familii. Cartierul este relativ la inceput si cativa vecini vor sa facem o asociatie de proprietari cu toti rezidentii din cartier. Intrebarea mea este: cat de legal este asta sau daca se face, eu voi fi obligat sa ma alatur asociatiei? Daca nu ma alatur care sunt consecintele? Totul e platit la primarie, nu vad de ce as mai da un ban de exemplu pentru un om platit (presedinte) sau orice alt ban in asociatie. Eu am plecat de la bloc fix din cauza regulilor stupide de bloc si sutelor de lei dati lunar pentru prostii.
Din februarie nu o sa mai fiu salariat, dupa 5 ani plec de la locul de munca si ma duc pe cont propriu.
Vreau sa imi fac PFA cu consultanta pe IT, nu mai stiu exact codul CAEN. Norma de venit e 41.000 de lei pe an in judetul Arad.
Ideea ii ca eu daca imi fac PFA in februarie si inregistrez dupa la Anaf, trebuie platite taxele pentru norma pe 3 luni in avans pentru trimestrul in curs? Sau cum se procedeaza, sa stiu cum imi organizez banii si cat o sa am de platit pe langa taxele de infiintare.
Buna ziua,
Am citit ca declaratia 600 se da pe anul trecut. Daca eu vreau sa imi deschid in februarie PFA, trebuie sa dau declaratia? Sau cum voi plati taxele trimestriale (vreau sa deschid cu norma de venit pe consultanta IT)? Nu imi este in clar cum se va calcula la mine avand in vedere ca in anul anterior am fost angajat.