avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 586 soluții astăzi

Joi, 20 martie, are loc evenimentul: Impozitul minim global de 15%: Cadrul de implementare a Directivei Pillar 2 în România. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Infiintare PFA (norma) in februarie
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Infiintare PFA (norma) in februarie

Salut,

Din februarie nu o sa mai fiu salariat, dupa 5 ani plec de la locul de munca si ma duc pe cont propriu.

Vreau sa imi fac PFA cu consultanta pe IT, nu mai stiu exact codul CAEN. Norma de venit e 41.000 de lei pe an in judetul Arad.

Ideea ii ca eu daca imi fac PFA in februarie si inregistrez dupa la Anaf, trebuie platite taxele pentru norma pe 3 luni in avans pentru trimestrul in curs? Sau cum se procedeaza, sa stiu cum imi organizez banii si cat o sa am de platit pe langa taxele de infiintare.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 16:34, 29 Ianuarie 2018
Se va recalcula pentru acest an doar pentru cate luni vor fi de cand va veti infiinta. Dupa depunerea d220 o sa primiti acasa decizie de impunere si veti avea termen de platit pana pe 25 a ultimei luni din fiecare trimestru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Documente ce trebuie depuse de pfa marian52 marian52 Bine v-am gasit! O sa incerc sa fiu la obiect: Am inregistrat PFA-ul incepand cu 1 mai si prin declaratia 220 am ales sistemul real de impozitare cu ... (vezi toată discuția)
Pfa neclaritati MrDerpson MrDerpson Salut, Saptamana trecuta am primit de la onrc certificatul de inregistrare pentru PFA CAEN 7022 activitati de consultanta pentru afaceri si ... (vezi toată discuția)
Inchidere pfa cdcd cdcd Buna ziua, Vreau sa inchid un PFA norma de venit, acum in octombrie. Platesc mai intai contributile pt trim IV sau doar pe o luna? Sumele le-am primit ... (vezi toată discuția)