avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 847 soluții astăzi
Forum Activitate Sé Bastien

Activitate Sé Bastien

Multumesc pt răspuns. Asta știam dar am citit undeva ca te poti reabilita înainte de perioada de supraveghere. Pt pedepsele de pana la 5 ani( cazul meu) te poti reabilita la 4 ani plus jumătate din pedeapsa, deci la 5 ani si 6 luni. Este adevărat? Multumesc!
Buna. In 13 Octombrie 2016 am primit o condamnare pe vechiul C.P. de 3 ani cu suspendare si 6 ani supraveghere pt purtare abuziva. Cheltuielile au fost in totalitate achitate atat pârtii vătămate cat si cele judecătorești. Va întreb, cand pot depune cerere de reabilitare? Multumesc frumos!
Buna. Am construit o casa de 80 mp pe un teren de 1200 mp. Anul acesta e primul an cand trebuie sa platesc impozit pe acestea. Am fost la primaria orasului unde am casa si cand am spus suprafata casei, respectiv 80 mp mi-i s-a spus ca trebuie sa declar minim 300 mp construiti deoarece terenul este mare si nu pot declara doar 80 mp asa ca mi-i s-a cerut sa platesc impozit pe 300 mp construiti desi eu nu am decat 80 mp dovediti cu proiectul casei. Am ales sa aman plata si sa ma documentez. Poate cineva sa ma lamureasca sau sa-mi dea temeiul legal de impozitare? Multumesc.
Buna ziua. Oare unde trebuie sa merg sa stabilesc pensie alimentara pt un copil minor rezultat din concubinaj? Atat eu cat si mama copilului amcazut de acord cu valoarea sumei si vrem sa legalizam actiunea.
Mi s-a spus ca cel care a pus poprirea va solicita in instanta scaderea cuantumului pensiilor alimentare ca sa poata recupera la randul lui suma. Este posibil?

Mare dilema. Am in plata trei pensii alimentare in cuantum de 800 lei. Venitul meu net este de 1600 lei. Recent mi s-au pus pe cont trei popriri provenite doua din credite neplatite in cuantum de 2000 lei respectiv 8000 lei si una in cuantum de 225000 mii lei in urma pierderii unui proces. Avand in vedere ca deja am atins pragul de 50% cu pensiile alimentare, intrebarea mea este daca se mai pot retine sume din restul sumei ramasa. Multumesc.