avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 855 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Primăria nu ia în considerare suprafața reală a ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Primăria nu ia în considerare suprafața reală a casei la stabilirea impozitului, ci o raportează la suprafața terenului. Care este baza legală de impozitare?

Buna. Am construit o casa de 80 mp pe un teren de 1200 mp. Anul acesta e primul an cand trebuie sa platesc impozit pe acestea. Am fost la primaria orasului unde am casa si cand am spus suprafata casei, respectiv 80 mp mi-i s-a spus ca trebuie sa declar minim 300 mp construiti deoarece terenul este mare si nu pot declara doar 80 mp asa ca mi-i s-a cerut sa platesc impozit pe 300 mp construiti desi eu nu am decat 80 mp dovediti cu proiectul casei. Am ales sa aman plata si sa ma documentez. Poate cineva sa ma lamureasca sau sa-mi dea temeiul legal de impozitare? Multumesc.
Ultima modificare: Duminică, 4 Martie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: DinuX , utilizator 09:34, 6 Martie 2018
Cereti-le baza legala in virtutea careia va fac o asemenea solicitare.
... si cereti-le in scris, ca sa-si asume raspunderea si sa nu spuna ca ati inteles Dumneavoastra gresit...
Ati facut receptia la casa? Aveti autorizatie de constructie? Declaratiile fiscale sunt probate cu anumite acte care se anexeaza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire complicata : 1) in anul 1923 sora bunicului meu cumpara ... broscuta2025 broscuta2025 Mostenire complicata : 1) In anul 1923 sora bunicului meu cumpara un teren in suprafata de 2000 mp, in actul de vanzare cumparare nu este mentionata suprafata ... (vezi toată discuția)
Măsuratori cadastrale am construit o casa in 2010 si anul asta ... Mz11 Mz11 Măsuratori cadastrale Am construit o casa in 2010 si anul asta am vrut sa o intabulez, intentionez sa i-o donez fratelui meu si mi s-a cerut intabulare. ... (vezi toată discuția)
Documente false Elflorin Elflorin Cum pot sa reclam un proiectant care a intocmit un plan de situatie gresit? (vezi toată discuția)