avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 883 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Documente false
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Documente false

Cum pot sa reclam un proiectant care a intocmit un plan de situatie gresit?
Cel mai recent răspuns: Elflorin , utilizator 08:56, 23 Februarie 2011
Un plan de situatie gresit nu inseamna neaparat ca este fals.
Incercati intai sa discutati cu proiectantul.
Unnde a fost folosit palanul ?
~ Conținut șters la cerere ~
Acel plan este folosit acum de un vecin pentru a justifica ca eu i-am ocupat 10 mp de teren.
Situatia se prezinta in felul urmator: posed un teren din 1971 pe care am solicitat eliberarea unui titlu de proprietate in 2006. Acest titlu a fost eliberat. Fac mentiunea ca pe acest teren este construita o casa din 1972, pentru care se platesc impozite inca din acel an. Vecinul a cumparat terenul si constructia in 1996, contract de vanzare cumparare cu 300 mp teren suprafata mentionata in acesta dar fara dimensiuni. Pe planul de situatie, despe care vb apar dimensiuni regulate, 18,8x14.5, dar care daca le transpui in teren intra sub casa mea, deoarece terenul are o forma neregulata.chiar si asa, dimensiunea de 18,8 este eronata deoarece in realitate este 18,4........???? cine isi asuma raspunderea pentru acestea...... deoarece vecinul sistine peste tot ca acest plan este facut de specialisyi si trebuie luat in considerare........ Chiar si asa, cand a intocmit planul si a vazut ca 273 mp din plan nu sunt 300 mp din contractul de vanzare cumparare.... proiectantul nu a realizat masuratorile corecte......... deci poate raspunde pentru intocmirea acestui plan ???????
Pe baza contractului si pe baza acestui plan a deschis actiune denulitate absoluta titlu de proprieatate.... iar instanta a luat de buna acea dimensiune de 18,8... si a dat ca solutie nulitate absoluta partial pe 11 mp........ ceea ce duce la desfiintarea unei retele edilitare a casei mele.... De asemenea.... nu a luat in considerare declaratia mostenitorului fostului proprietar al casei care a declarat ca in spatele casei, cand au vandut ca mostenitori, aveau doar 40-50 cm si nu masurat terenul.....
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Februarie 2011
Elflorin, utilizator
In dispozitiv judecatoarea a mentionat ca trebuie mentinuta linia gardului iar in hotarare a specificat o anexa a expertizei care nu are nici o legatura cu acel gard..... astfel incat se traseaza o limita la 40 cm de acel gard..... care corespunde la cei 18,8 m din acel plan. trebuie spus ca de pe acel plan singura dimensiune buna este doar 14,5m.......
ROG AJUTOR

Alte discuții în legătură

Planuri eronate folosite pentru atacarea in instanta a unui titlu de proprietate Elflorin Elflorin Situatia se prezinta in felul urmator: posed un teren din 1971 pe care am solicitat eliberarea unui titlu de proprietate in 2006. Acest titlu a fost eliberat. ... (vezi toată discuția)
Valabilitate in instanta plan de situatie anexa la autorizatia de construire Elflorin Elflorin Situatia se prezinta in felul urmator: posed un teren din 1971 pe care am solicitat eliberarea unui titlu de proprietate in 2006. Acest titlu a fost eliberat. ... (vezi toată discuția)
Conform noului cod civil marysa marysa Buna ziua! Revin cu o problema mai veche, la care am primit raspuns, dar din diverse motive am amanat rezolvarea atunci, iar acum conform noului Cod civil, ... (vezi toată discuția)