avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 917 soluții astăzi
Forum Activitate AndreeaUscat

Activitate AndreeaUscat

Răspuns la discuția Pensie întreținere 2 minori
Multumesc pt raspuns! 1/6 din salariul minim net nu stiu daca e asa dar am facut pe net la calculatorul de calcul pensie alimentară și mi-a dat 218 de copil! Asa o fi ? Si daca scrie ca este de la data depunerii el trebuie sa imi dea diferenta pe sept si oct ,nu ? Ca el mi-a pus pensia 130 de copil atata cat era pana sa il dau eu pt marire !

Av. Gabriel Klein Kiritescu a scris:

Buna ziua,
Dupa ce sentinta este legalizata fie va adresati angajatorului sa va trimita sumele intr-un cont fie va adresati unui executor judecatoresc daca nu aveti incredere in el.
Atentie, este vorba despre 1/6 pentru fiecare dintre cei 2 copii.


Răspuns la discuția Pensie întreținere 2 minori
Multumesc pt raspuns ! El momentan este plecat ÎN Germania dar eu jubpot dovedi ,nu imi permit avocați, si in tara el este angajatorul lui pt ca are masina de taxi si are firma pe numele lui parca sau al maica-sii...dar mai mult ca sigur nu este luat la stat cu mai mult decât minim ! Dar din salariul minim net am văzut că este legal 218 de copil,am facut la calculatorul de pe internet!

Avocat Tabrea Alexandru a scris:

Angajatorul nu vă poate trimite sumele direct în cont, nu este îndrituit în lipsa unui dosar de executare silită!
Dacă nu aveți încredere în soț că vă plătește câte 1/6 din salariu pt fiecare minoră, mergeți cu sentința legalizată la un executor judecătoresc!

Buna ziua ! S-a stabilit de la data depunerii adica 13 sept ,sa mi se plătească 1/6 din venit net ,el mai are încă un copil! De unde stiu eu cât imi revine pensia pentru cele două fetițe? Multumesc !
Răspuns la discuția Mărire pensie alimentara
Abia după am realizat! Neavând cunoștințe juridice, și fiind foarte emoționată m-au indus în eroare alineatele și ceilalti termeni din întâmpinare! Mulțumesc pentru răspuns!
Răspuns la discuția Mărire pensie alimentara
Deci nu ma pune pe mine sa ii plătesc lui cheltuielile? Scrie in întâmpinare ca, solicit compensarea cheltuielilor de judecata în baza art. 453 alin 2 din CPC
Răspuns la discuția Mărire pensie alimentara
Eu nu am avocat! Am plătit timbrul! El și-a pus avocat și cere compensarea cheltuielilor de judecata

Dapix a scris:

Dvs aveți avocat angajat`? Că dacă nu, ați plătit doar 20 lei taxa de timbru judiciar. Deci despre ce cheltuieli de judecată este vorba`?

Bună ziua! Am divorțat pe 10 Oct. 2013, din căsătorie au rezultat 2 fetite, și la tribunal s-a stabilit o pensie de 130lei/luna de copil, de atunci și pana azi nu s-a schimbat deloc aceasta suma, văzând ca el nu contribuie în afara de aceasta pensie la cele doua fetite, l-am dat în judecata luna trecuta pentru mărirea pensiei raportata la salariul minim. Între timp el s-a recăsătorit și are un copil cu actuala. Azi mi-a venit citație, este de acord cu mărirea, dar și-a luat avocat și solicita compensarea cheltuielilor de judecata! Refuz categoric acest lucru deoarece aceste doua fetite nu au crescut pana la 8 anni respectiv 6 ani și 10 luni cu 130 lei de copil! Cum ma puteți ajuta sa răspund la aceasta întâmpinare? Va mulțumesc!
Răspuns la discuția Pensie alimentara
Am.divortat in 2013 , am cu el 2 fete, el s-a recasatorit si are alt copil, deci e vorba de 3 copii! Acum vreau sa il dau pentru marire pensie plus retroactiv deoarece salariul minim s-a marit din 2013 si pana in prezent.Ma intereseaza ce sanse am ? Si procedura mai pe scurt.Multumesc


Răspuns la discuția Pensie alimentara
Ma intereseaza daca se plateste pensia in functie de salariul minim , sau cum s-a dat aceasta suma? Iar de atunci salariul a crescut de 3 ori., timo in care mie nu mu-a dat 1 leu in plus.Eu as vrea sa stiu daca il pot înainta in judecata , avand in vedere salariul minim din prezent , si daca da, de cate ori s-a marit pana acum salariul , daca il inaintam in judecata de fiecare data se marea pensia? Si daca se poate primii si pe anii anteriori..va rog din suflet sa ma lamuriti.Multumesc
Sunt disperata si va rog sa ma ajutati.
In sentinta spune asa:
"Obliga tatal sa plateasca in favoarea copiilor o pensie de intretinere de 260 lei lunar(cate 130 lei lunar pentru fiecare copil) incepand din data de 10 oct.2013 si pana la majoratul beneficiarilor.
Fara cheltuieli de judecata.
Definitiva in ce priveste divorțul.
Acum eu va intreb , el de atunci imi plateste la fete doar 260 lei pe luna la ambele.El s-a recasatorit are alt copil.Fetele pt el sunt inexistente!Desi locuim la o scara distanta , nu le-a luat 1 ora la el, nu s-a implicat sub nici o forma nici la scoala nici la gradinita.
Eu intreb asa, pot sa il dau pentru reevaluare pensie? El a mai fost plecat prin Anglia, are firma , masina înscrisă pe taxi unde lucrează el, Acum e in Anglia de vreo saptamana.Oare am norocul sa pot sa il dau pentru marire avand in vedere ca acesti banuti sunt mai mult dect imposibil sa ma descurc. Va multumesc anticipat!