avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara

Sunt disperata si va rog sa ma ajutati.
In sentinta spune asa:
"Obliga tatal sa plateasca in favoarea copiilor o pensie de intretinere de 260 lei lunar(cate 130 lei lunar pentru fiecare copil) incepand din data de 10 oct.2013 si pana la majoratul beneficiarilor.
Fara cheltuieli de judecata.
Definitiva in ce priveste divorțul.
Acum eu va intreb , el de atunci imi plateste la fete doar 260 lei pe luna la ambele.El s-a recasatorit are alt copil.Fetele pt el sunt inexistente!Desi locuim la o scara distanta , nu le-a luat 1 ora la el, nu s-a implicat sub nici o forma nici la scoala nici la gradinita.
Eu intreb asa, pot sa il dau pentru reevaluare pensie? El a mai fost plecat prin Anglia, are firma , masina înscrisă pe taxi unde lucrează el, Acum e in Anglia de vreo saptamana.Oare am norocul sa pot sa il dau pentru marire avand in vedere ca acesti banuti sunt mai mult dect imposibil sa ma descurc. Va multumesc anticipat!
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Ianuarie 2018
AndreeaUscat, utilizator
Cel mai recent răspuns: AndreeaUscat , utilizator 09:38, 22 Ianuarie 2018
Ma intereseaza daca se plateste pensia in functie de salariul minim , sau cum s-a dat aceasta suma? Iar de atunci salariul a crescut de 3 ori., timo in care mie nu mu-a dat 1 leu in plus.Eu as vrea sa stiu daca il pot înainta in judecata , avand in vedere salariul minim din prezent , si daca da, de cate ori s-a marit pana acum salariul , daca il inaintam in judecata de fiecare data se marea pensia? Si daca se poate primii si pe anii anteriori..va rog din suflet sa ma lamuriti.Multumesc

Ma intereseaza daca se plateste pensia in functie, sau cum s-a dat aceasta suma

La stabilirea quantumului se face media pe ultimile 6 luni a salariului realizat de cel obligat dupa care se calculeaza din aceasta medie 1/4 daca este vorba de un copil. 1/3 daca este vorba de doi copii, 1/2 pentru =>3 copii.

Puteti solicita marirea pensiei dar trebuie sa aiba vedeti cu cate sa marite in ultimele 6 luni fata de situatia anterioara.
Am.divortat in 2013 , am cu el 2 fete, el s-a recasatorit si are alt copil, deci e vorba de 3 copii! Acum vreau sa il dau pentru marire pensie plus retroactiv deoarece salariul minim s-a marit din 2013 si pana in prezent.Ma intereseaza ce sanse am ? Si procedura mai pe scurt.Multumesc


Ultima modificare: Luni, 22 Ianuarie 2018
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mărire pensie alimentara Paula.Andreea Paula.Andreea Buna dimineața! Am divorțat de soțul meu acum doi ani,îmi plătește pensia alimentara luna de luna 10 mil,el ulterior s.a recăsătorit și mai are un ... (vezi toată discuția)
Mărire pensie alimentara AndreeaUscat AndreeaUscat Bună ziua! Am divorțat pe 10 Oct. 2013, din căsătorie au rezultat 2 fetite, și la tribunal s-a stabilit o pensie de 130lei/luna de copil, de atunci și ... (vezi toată discuția)
Marirea pensiei alimentare wyoreal78 wyoreal78 Buna ziua. As dori si eu o lamurire legata de un proces pentru marirea pensiei alimentare. Am un copil cu fosta sotie, caruia ii platesc pensie alimentara in ... (vezi toată discuția)