avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 653 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Mărire pensie alimentara
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Mărire pensie alimentara

Bună ziua! Am divorțat pe 10 Oct. 2013, din căsătorie au rezultat 2 fetite, și la tribunal s-a stabilit o pensie de 130lei/luna de copil, de atunci și pana azi nu s-a schimbat deloc aceasta suma, văzând ca el nu contribuie în afara de aceasta pensie la cele doua fetite, l-am dat în judecata luna trecuta pentru mărirea pensiei raportata la salariul minim. Între timp el s-a recăsătorit și are un copil cu actuala. Azi mi-a venit citație, este de acord cu mărirea, dar și-a luat avocat și solicita compensarea cheltuielilor de judecata! Refuz categoric acest lucru deoarece aceste doua fetite nu au crescut pana la 8 anni respectiv 6 ani și 10 luni cu 130 lei de copil! Cum ma puteți ajuta sa răspund la aceasta întâmpinare? Va mulțumesc!
Ultima modificare: Joi, 3 Octombrie 2019
AndreeaUscat, utilizator
Cel mai recent răspuns: AndreeaUscat , utilizator 16:15, 3 Octombrie 2019
Dvs aveți avocat angajat`? Că dacă nu, ați plătit doar 20 lei taxa de timbru judiciar. Deci despre ce cheltuieli de judecată este vorba`?
Eu nu am avocat! Am plătit timbrul! El și-a pus avocat și cere compensarea cheltuielilor de judecata

Dapix a scris:

Dvs aveți avocat angajat`? Că dacă nu, ați plătit doar 20 lei taxa de timbru judiciar. Deci despre ce cheltuieli de judecată este vorba`?

Foarte bine cere. Asta presupune că nici dumneavoastră și nici el nu veți plăti cheltuieli de judecată, pentru că acestea se vor compensa.
Deci nu ma pune pe mine sa ii plătesc lui cheltuielile? Scrie in întâmpinare ca, solicit compensarea cheltuielilor de judecata în baza art. 453 alin 2 din CPC
Păi dvs nu înțelegeți termenul <COMPENSARE> ??

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara AndreeaUscat AndreeaUscat Sunt disperata si va rog sa ma ajutati. In sentinta spune asa: \"Obliga tatal sa plateasca in favoarea copiilor o pensie de intretinere de 260 lei lunar(cate ... (vezi toată discuția)
Plata cheltuieli judecatoresti la marire pensie alimentara andreiionel andreiionel Daca fosta sotie ma da in judecata pentru marire pensie alimentara si isi ia avocat...la sfarsitul procesului..trebuie sa ii platesc cheltuielile ... (vezi toată discuția)
Calcul pensie intretinere minor în cazul unui salariu mare edmond11 edmond11 Bună ziua, Vă rog să mă ajutați cu un răspuns la problema următoare. Fosta soție m-a chemat în judecata pentru majorarea pensiei de ... (vezi toată discuția)