avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Activitate Gabriela-nicoleta Chihaia

Activitate Gabriela-nicoleta Chihaia

Nu se pune problema revocarii suspendarii sub supraveghere pe motiv ca va intalniti cu martora - care este prietena Dvs.
Pentru revocare trebuie demonstrata reau-credinta a condamnatului, ceea ce nu e cazul. Banuiesc ca si in declaratia data de prietena in fata instantei a mentionat ca se afla intr-o relatie de prietenie/iubire/concubinaj cu Dvs.
Este unul din cazurile in care instanta nu a analizat foarte atent relatiile dintre inculpat si martori.
Personal consider ca nu se poate stabili o astfel de obligatie la ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti. In practica ea este intalnita in cazul liberarii sub control judiciar sau al inlocuirii masurii arestarii preventive cu masura obligarii de a nu parasi localitatea de domiciliu sau tara. Utilitatea si scopul ei fiind ca inculpatul sa nu influenteze depozitiile martorilor ce urmeaza sa apara in fata instantei. Dupa terminarea procesului o astfel de obligatie nu se impune.
Sesizarea in cazul revocarii trebuie facuta de biroul de executari penale al tribunalului (fiind din cate am inteles o condamnare pe Legea 143/2000 privind traficul de droguri) la sesizarea Serviciului de probatiune. Asa cum am mai spus trebuie dovedita reau-credinta, ceea ce nu e cazul.
Puteti sta linistit in continuare cu prietena Dvs.
Răspuns la discuția alcool la volan intrebare
daca e vorba de dosar penal - s-a inceput urmarirea penala-pt alcool, vatamare corporala, etc- permisul se ridica pe toata durata cercetarilor (care dureaza chiar si un an sau mai mult) iar la final poate fi si anulat.
Din cate cunosc eu nu exista o decizie CEDO in acest sens. Insa, se merge pe interpretarea principiilor CEDO. Multe instante admit audierea minorului, chiar daca nu are 10 ani, in astfel de dosare. Am observat insa ca intotdeauna se solicita prezenta unui reprezentant al Autoritatii Tutelare sau Directiei privind protectia copilului - in general este vorba despre un psiholog - care sa-l asiste pe minor si sa-i creeze un sentiment de securitate.
si eu cred ca de fapt nu se incearca decat a se obtine de catre CAA niste bani in plus - care nu au cum sa creasca nicidecum, intrucat CAA nu-i investeste nicaieri!!!!!
Răspuns la discuția Vreau sa divortez!
Este foarte important sa va prezentati la proces. daca nu veti fi prezenta, intrucat sunteti reclamanta si locuiti in tara (si nu va aflati intr-o imposibilitate reala de a va prezenta -spre ex. sunteti imobilizata la pat) actiunea vi se va suspenda, instanta interpretand lipsa in sensul ca nu insistati in divort (nu sustineti actiunea introdusa)..
Este bine insa sa aveti hotararea judecatoreasca irevocabila - legalizata şi investita cu formula executorie - la Dvs. este posibila sa va fie ceruta de organele vamale la punctele de frontiera.
Răspuns la discuția accident cu victima
In prezent prevederile legale sunt in favoarea conducatorului auto. daca victima se face vinovata de producerea accidentului auto - ca in cazul Dvs.- unde minorul a sarit dintre masini - conducatorul auto este scos de sub urmarire penala (daca aceasta s-a inceput) sau se da neincepere. Nu mai sunt valabile dispozitiile referitoare la circulatia preventiva a conducatorului auto - acesta nu se face intotdeauna vinovat.
Răspuns la discuția prezenta procez
Chiar daca in litigiile de munca sarcina probei refine angajatorului (conform codului muncii) este mai bine sa fiti prezent la termene, pentru a putea discuta in contradictoriu toate apararile lor. Mai mult, puteti sa depuneti inscrisuri din care sa rezulte drepturile salariale solicitate, propune probe (de ex. expertiza). procesul se poate desfasura si in lipsa Dvs., dar e mai bine sa fiti preyent. In fata instantei, oricum nu veti putea discuta/certa cu reprezentantii societatii (daca va veni cineva din partea lor, pot sa-si ia un avocat), iar dupa ce parasiti sala puteti pleca imediat fara a intra in discutii cu ei. puteti sa va luati si Dvs. un avocat care sa va reprezinte si sa va sustina interesele.
Răspuns la discuția declarare copil
Intrucat a trecut ceva timp de la nasterea copilului, iar Dvs. ati declrat nasterea sa (deci i s-a eliberat certificat de nastre unde apare trecuta doar mama), daca tatal vrea sa-l recunoasca el trebuie sa dea o declaratie autentica - in fata unui notar public. Cu acea declaratie va preyentati ulterior la serviciul de stare civila al localitatii unde s-a nascut copilul. Insa, in continuare copilul va pastra numele de familie al Dvs. daca doriti sa poarte numele de familie al tatalui care-l recunoste, trebuie sa formulati actiune in instanta - de schimbare nume.
Răspuns la discuția alcool la volan intrebare
cyan...faci o mare confuzie. tot ce ai scris tu e valabil la contraventii. conducerea sub influenta alcoolului constituie infractiune - art. 87 din OUG 195/2002. or cercetarea infractiunilor se face dupa Codul de procedura penala - acolo se mentioneaza in ce conditii se incepe urmarirea penala, care sunt solutiile care se pot dispune. in ordonanta sunt doua capitole separate - infractiuni si pedepse (cap. VI) si raspunderea contraventionala (cap. VII, care este guvernata de dispozitiile OG 2/2001 priv contraventiile, in ceea ce priveste procedura, continutul procesului-verbal, etc.).
Permisul de conducere in situatia de fata este retinut in temeiul art. 111 alin. 1 lit. b - cand titularul a savarsit una din infractiunile prev de art. .... 87 alin. 1. Titularului i se elibereaza o dovada cu sau fara drept de circulatie. In continuare sunt prezentate situatiile in care se da dovada cu drept de circultie - art. 87 nu este printre ele.
Potrivit art. 113 permisul se restituie in baza rezolutiei de neincepere a urmaririi penale sau de scoatere de sub urmarire penala (lit. d) sau in baza hot.judec. definitive de achitare (lit. e). Anularea permiosului se dispune - art. 114 lit. b - cand titularul a fost condamnat prin hot.judec.definit. pt infractiunile prev de art.... 87. persoana al carei permis a fost anulat in modul prezentata se poate prezenta la examen pt obtinerea unui nou permis daca ...art. 116 alin. 1 lit. b - a trecut un an de la data ramanerii definitive a hot.judec. de condamnare cu suspendarea conditionata sau suspendare sub supraveghere.
Sper ca am fost destul de clara si am prezentat si textele de lege aplicabile in speta. ;)