Buna ziua, as avea si eu o intrebare, cum pot recupera suma perduta la salar cu noile contributii pe anul 2018. In luna decembrie am intrat in concediu prenatal, aveam salar brut 1700 respectiv 1114 lei salar net pentru luna decembrie. Pentru luna ianuarie am salarul brut 2250 si respectiv 1006 lei salar net. Mentionez ca lucrez in mediul privat si ca trebuie sa intru in concediu de crestere a copilului si imi va afecta indemnizatia.
As dori si eu putin ajutor privind calculul unui salar tarifar de 2250, conform contractului de munca, pentru luna ianuarie 2018, 20 zile lucratoare x 8 ore/zi. Mentionez ca in luna ianuarie am fost in concediu de sarcina (prenatal) si nu am alta persoana in intretinere decat pe mine.
Buna ziua,
Am si eu o nelamurire in calitate de sot al unei viitoare mamici, privind CCM din cadrul societatii in care lucrez.
Conform CCM Art. 51 " Pe langa facilitatile stabilite de lege, salariatii vor beneficia si de urmatoarele ajutoare minime, suportate din fondurile angajatorului:
a) un salariu mediu pe unitate, platit de unitate mamei pentru nastere fiecarui copil ; daca mama nu este salariata, sotul acesteia benefiaza de plata unui salariu mediu pe unitate ; "
Mentionez ca sotia este in concediu prenatal, ea fiind salariata in cadrul altei societati.
In cazul de fata mai pot beneficia de acest ajutor minim?
Ce semnificatie are ";" de dupa cuvantul copil .