avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1323 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ajutoare minime pentru nasterea fiecarui copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ajutoare minime pentru nasterea fiecarui copil

Buna ziua,
Am si eu o nelamurire in calitate de sot al unei viitoare mamici, privind CCM din cadrul societatii in care lucrez.

Conform CCM Art. 51 " Pe langa facilitatile stabilite de lege, salariatii vor beneficia si de urmatoarele ajutoare minime, suportate din fondurile angajatorului:
a) un salariu mediu pe unitate, platit de unitate mamei pentru nastere fiecarui copil ; daca mama nu este salariata, sotul acesteia benefiaza de plata unui salariu mediu pe unitate ; "

Mentionez ca sotia este in concediu prenatal, ea fiind salariata in cadrul altei societati.
In cazul de fata mai pot beneficia de acest ajutor minim?
Ce semnificatie are ";" de dupa cuvantul copil .

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:14, 22 Ianuarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Inseamna ca daca mama nu este angajata, sotul acesteia benefiaza de plata unui salariu mediu pe unitate

Situatia expusa poate genera doua situatii, pe cale de interpretare :
1. daca mama nu este salariata unitatii care acorda ajutorul, sotul acesteia benefiaza de plata unui salariu mediu pe unitate ;

sau

2. daca mama nu este deloc angajata, sotul acesteia benefiaza de plata unui salariu mediu pe unitate
Sa inteleg ca e la alegerea societatii daca se poate sau nu?
Ultima modificare: Luni, 22 Ianuarie 2018
madalin2789, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Asa reiese din interpretarea textului mentionat de dvs ... altfel spus, depinde de interpretarea lui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salar mediu pentru nasterea unui copil ioasaf ioasaf Buna ziua, In situatia in care o angajata revine din crestere copil pana la 2 ani.Dupa o luna anunta ca este insarcinata si sta in concediu medical si ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de nastere cata26 cata26 Stiu ca pt a primi indemnizatia de nastere trebuie ca in ulltimele 12 luni sa ii ai munciti dovediti cu cartea de munca!Dar daca am lucrat numai un timp ... (vezi toată discuția)
Ajutor nastere copil eionela eionela Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti daca angajatii MAI beneficiaza de ajutoarele prevazute in contractul colectiv de munca la nivel national 2011-2014 si ma ... (vezi toată discuția)